Europa Reizen Sporten Vriendinnen

Dit zijn de beste plekken in Europa om te gaan surfen met je vriendinnen

Ben jij echt gek op surfen en heb jij jouw vriendinnen inmiddels overgehaald om mee te gaan op surfvakantie? Yes! Dan kan de voorpret nu alvast beginnen! Maar nog wel belangrijk is natuurlijk de plek: want waar kun je het beste surfen en welke plek is niet te ver? Wij hebben hieronder de leukste surfspots van Europa onder elkaar voor je gezet, waar je samen met je vriendinnen een top tijd gaat beleven! 

Ericeira 
Wil jij graag goed kunnen surfen en daarna keihard kunnen chillen met heerlijk eten? Misschien moet je dan eens naar Ericeira (Portugal) gaan. Dit is een klein surfplaatsje boven Lissabon. Je kan wel zeggen dat dit dé plek is in Portugal om te surfen en je zal dan ook veel surfers zien. Ga voor goede golven naar de stranden: Ribeira d’Ilhas en Foz de Lizandro. Hier kun je o.a. ook surfboards huren of lessen krijgen. Net wat jullie nodig hebben! 

Biarritz
Wil jij liever elke ochtend ontbijten met Franse kaasjes en stokbroden? Ook in Frankrijk heb je goede surfspots. De beste, en misschien ook wel meest bekende, is Biarritz. Deze plek ligt vlak tegen de Spaanse grens aan. Veel surfers komen naar deze plek omdat het bekend staat dat hier de hoogste golven van Europa zijn. Mocht je het surfen willen afwisselen met een beetje sightseeing, dan kan dat hier hartstikke goed. Het is namelijk ook nog eens een leuke stad! 

Newquay
Surfen in Engeland? JA! Dit is weer eens wat anders dan alle standaard surf landen. Neem daarvoor zeker eens een kijkje in de stad Newquay. Je kunt hier heel erg goed surfen in de zomermaanden. Ook kun je hier surflessen volgen en alle benodigdheden huren. Dus op naar het Zuid-Westen van Engeland! 

San Vincente de la Barquera
Zin om te surfen in Spanje? Vlieg dan naar Bilbao en reis verder naar San Vincente de la Barquera. Deze stad in het noorden van Spanje staat ook wel bekend als dé surfstad. Je hebt hier goede golven en een mooi zandstrand om daarna te relaxen met lekkere tapas en een cocktailtje! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *