Health Lichaam Sporten

De beste tips voor alle sporthaters onder ons

Kunnen we stiekem wel concluderen dat je echt niet van het sporten bent of gaat het zelfs nog iets verder dan dat? Maar vind je het wel belangrijk dat je een beetje beweging blijft houden? Dan kun je een paar dingen doen: jezelf naar de sportschool slepen – waarschijnlijk word je al chagrijnig aan het denken aan de sportschool – of in je dagelijks leven wat meer oefeningen toepassen. Lijkt dat laatste je wel wat? Hieronder hebben we dan wat handige tips voor je! 

Wandel voortaan ergens heen
Pak jij voor korte stukjes vaak de auto of het openbaar vervoer? Stop daarmee. Wandel er voortaan gewoon naartoe of als je daar geen zin in hebt: pak de fiets. Op deze manier werk je in ieder geval aan je spieren en kun je weer wat calorieën verbranden. 

Weg met die lift
Woon jij op de vierde etage of werk je op de derde en pak je daarvoor eigenlijk altijd de lift? Stop daarmee. Neem voortaan gewoon de trap naar boven. Zo werk je gelijk aan die beenspieren en conditie van je. Handig of handig? De eerste paar keren zal je misschien buiten adem zijn, maar je zal zien dat het steeds vlotter gaat. 

Wandeldate
Heb je met je vriendin afgesproken om lekker een koffie te doen bij dat ene leuke tentje? Ga ervoor dan eerst met haar een lekkere stevige wandeling maken. Doe makkelijk zittende (sport)kleding aan en wandel een paar kilometers stevig door terwijl jullie de laatste nieuwtjes met elkaar delen. 

Winkelen
Hou je erg van nieuwe kleding, maar shop jij 9 van de 10 keer online? Stap dan eens uit die luie stoel van je en ga lekker de stad in om te winkelen. Doe dit bij voorkeur wel op een lekkere rustige dag, anders irriteer je je waarschijnlijk alleen maar. Tijdens een middagje shoppen werk je goed aan je armspieren door het dragen van de tassen en aan je beenspieren door het wandelen. Wedden dat je zo 10.000 stappen te pakken hebt? 

Grote schoonmaak
Kan jouw huis wel een schoonmaak gebruiken? Trek die handschoenen dan maar aan en pak de allesreiniger er maar bij. Jij gaat namelijk schoonmaken! Tijdens een grote schoonmaak kun je heel wat calorieën verbranden, dus eigenlijk heb je twee vliegen in één klap: een schoon huis én een workout. 

Oefeningen tijdens je favoriete serie
Lig je het liefst elke avond op de bank een beetje series te kijken? Heerlijk! Maar is dit ook zo heerlijk voor je lichaam? Probeer onder het kijken van je favoriete serie in ieder geval een beetje te bewegen. Doe tijdens de intro en aftiteling van je serie bijvoorbeeld wat squats of push ups of neem na elk halfuur even een pauze en doe 10 minuten wat oefeningen. Zo blijf je fit! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *