Gezin Health Kinderen Sporten Zwanger

Op deze manier ben je na een bevalling weer snel in vorm

Tijdens je zwangerschap kon je natuurlijk nog losgaan met allerlei lekkere dingen, maar wanneer je eenmaal bent bevalling wil je natuurlijk zo snel mogelijk back in shape komen. De tijd na een bevalling is gigantisch hectisch en je hebt waarschijnlijk alleen maar tijd voor jezelf wanneer die kleine een dutje doet, ondanks dat is jouw drukke leven geen excuus om weer terug in vorm te komen. Hier wat handige tips!

Sommige vrouwen hoeven er niets voor te doen om weer in shape te komen na een bevalling. Heftig sporten mag – en gaat – de eerste weken ook echt nog niet, want je hebt daaronder een nogal pijnlijke vriendin, maar gelukkig zijn er nog wat andere dingen die je wel kunt doen.

De wandelclub
Sporten mag nog niet, maar wandelen kan na een gewone bevalling al wel heel snel. Begin na een paar dagen gewoon met korte stukjes en probeer steeds iets verder te lopen. Lekker een rondje over de markt, door het park of langs de boulevard. Drie voordelen: jij loopt de laatste kilo’s er vanaf, de baby slaapt binnen een minuut en je krijgt nog lekker frisse lucht ook! Goed voor je lijf en goed voor je hoofd.  

Nederland in beweging
Ook al ben jij nog geen 65-plusser, zo voel je je na een bevalling waarschijnlijk wel. Gelukkig bestaat er het programma Nederland in Beweging, het sportprogramma voor grijs Nederland. Doe mee met de oefeningen en beweeg er rustig op.

Poedertje
Waarschijnlijk slaap je de eerste tijd amper. Niet alleen omdat je kleintje elke drie uur gilt om een voeding, ook heb je veel adrenaline waardoor je niet echt lekker slaapt. Je krijgt last van een grauwe en vermoeide huid. Gelukkig bestaat er make-up en je zal zien: dat doet wonderen.

Nieuw kapsel
Laat je haren in een leuk model knippen waar je in de ochtend zo klaar mee bent. En nee, dat betekent niet dat je voor kort met een kuifje hoeft te gaan. Lang haar is makkelijk op te steken en dus moeilijker vast te grijpen voor baby’s.

Goed eten
Veel vrouwen vergeten na een bevalling goed voor zichzelf te zorgen. Je bent natuurlijk zo druk bezig met flesjes, verschoningen, kolven… You name it! Onthoud: zorg goed voor jezelf! Je kleintje heeft je nodig en heeft niets aan jou als je niet goed voor jezelf zorgt.

Drink genoeg
Drink genoeg water! Je moet alle afvalstoffen uit je lijf krijgen. Zeker als je borstvoeding geeft moet je minimaal 2 liter drinken, anders maak je niet genoeg melk aan.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *