Europa Gezin Kinderen Reizen

Budget dingen die je kunt doen met je kids tijdens de kerstvakantie

Heb jij kids die op de basisschool of de middelbare school zitten? Dan hebben ze over twee weken alweer kerstvakantie. In deze twee weken valt natuurlijk Kerst en Oud & Nieuw, maar blijven er ook nog veel andere dagen over om dingen te gaan ondernemen. Het leven is al duur genoeg, zeker tijdens de feestdagen, dus hieronder een paar leuke dingen die je kunt doen met je kids die niet te duur zijn. Kijk snel mee! 

Hou een bakwedstrijd
Veel kinderen vinden het leuk om te bakken. Of het nou een lekkere pizza is of koekjes met chocola… Je ziet ze gewoon genieten. Hou daarom deze kerstvakantie een bakwedstrijd! Je haalt in de supermarkt voor al €2,00 een compleet koekjes of cakepakket – inclusief vorm – en je hebt een hele middag plezier! 

Speurtocht
Kinderen vinden het heerlijk om dingen uit te zoeken of te ontdekken. Zet daarom een speurtocht uit in de duinen of in het bos wanneer het een mooie winterdag is. Je zal zien dat ze dit geweldig vinden! Sluit de speurtocht daarna af met lekkere warme chocolademelk om deze geslaagde dag en geslaagde speurtocht te vieren! 

Met de trein
Gaan jullie altijd met de auto ergens heen? Pak dan eens de trein als er niet te ver van jullie een station is. Kinderen vinden het altijd heerlijk om met de trein te gaan, ze zijn er altijd onder de indruk van. Ga bijvoorbeeld met de trein naar de stad of naar een museum. Wedden dat ze genieten? 

Schaatsen
Misschien gaat het weer zo erg veranderen de komende tijd dat er in de kerstvakantie wel ijs ligt om op te schaatsen! Hoe leuk zou dat zijn? Is dat niet het geval? Dan bestaat er natuurlijk altijd nog een indoor ijsbaan. Veel lol en plezier gegarandeerd! 

Indoorspeeltuin 
Speeltuinen zijn altijd een hit voor kids. Tijdens de kou zijn er gelukkig ook indoorspeeltuinen. Voor maar een paar euro per kind hebben ze de hele dag plezier. Ouders zijn meestal gratis, of krijgen een bon voor een gratis koffie of thee. Magazine mee, boek mee en jij hebt ook een chille dag! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *