Daten Seks & Relaties Single

Zo begin je weer met daten na een lange relatie

Heb jij heel wat jaren doorgebracht met een leuke partner, maar ging het niet meer? Dat is zuur, maar het is op zo’n moment beter om dan de knoop door te hakken dan erin te blijven hangen. Na heel wat verdriet gaat gelukkig ook weer de zon schijnen. Misschien heb jij na een (korte) tijd zelfs wel weer zin om te gaan daten! Maar hoe pak je dat daten dan aan nadat je nog niet zo lang geleden een lange relatie hebt gebroken? 

De ene vrouw heeft het gevoel sneller dan de ander. Misschien heb jij na een paar weken al zoiets van: ‘Ja, ik wil weer daten’ of misschien pas na een paar maanden of zelfs jaren. Daten kan hartstikke leuk zijn, zeker omdat je niets serieus hoeft te starten. Je kan gewoon even rondkijken, lekker casual dating. Misschien heb je na al die jaren werkelijk geen idee meer hoe je het daten aan moet pakken en stiekem is dat heel erg logisch. Daarom hier wat ‘doen’ en ‘niet doen’ tips voor jou!

Doen

Blijf trouw aan jezelf
Doe je niet anders, en vooral beter, voor dan dat je bent. Ga niet meepraten met je date, terwijl je eigenlijk denkt: ‘Oké, dit is zo niets voor mij’. Als je dit niet doet dan zal je na een paar dates (mocht dat gaan gebeuren) toch door de mand vallen en daar heb je werkelijk niets aan. 

Toon interesse
Geniet van de date, want misschien worden jullie in de toekomst wel een koppel? Wie zal het zeggen… Stel leuke vragen aan hem, lach met hem en vooral: luister naar hem. Niets is irritanter dan iemand die niet oprecht interesse in een ander toont. Leg daarom ook je telefoon niet op tafel, laat hem lekker in je tas. Zo raak je namelijk ook niet afgeleid. 

Trek je mooiste outfit aan
Zo sta je al 1-0 voor wanneer je hem ziet. Niet alleen is het voor hem leuk om een mooie verzorgde vrouw tegenover zich te hebben, ook is het goed voor jouw zelfvertrouwen om iets moois aan te trekken. 

Wees relaxed
Een date is altijd weer spannend, zeker na zo’n lange tijd. Wat kun je verwachten? Hoe is hij? Je kan daar maar op een manier achterkomen. En als die jongen niets blijkt te zijn, dan is het ook geen ramp. Dan heb je het daten in ieder geval weer even kunnen oefenen. En daarna? Op naar de volgende! 

Niet doen

Denken aan of praten over je ex
Je ex is je verleden, misschien je date wel je toekomst? Je hoeft niet te denken aan je ex en eraan te denken wat hij ervan zou vinden dat jij nu met een date hier zit. Misschien heeft hij ondertussen ook al heel wat dates gehad, weet jij veel? Laat het los… En praten over je ex? Dat is misschien wel de grootste no go aller tijden. Niet alleen is het respectloos naar je date toe – wat moet die wel niet denken? – ook heeft het totaal geen zin. 

Hem vergelijken met je ex
‘Hij ziet er wel anders uit dan m’n ex en heeft heel andere interesses…’ Je ex is niet voor niets je ex, denk daar maar aan. Geef deze jongen in ieder geval een eerlijke kans, je weet niet waarop het uitloopt. En denk eraan: misschien is het weleens goed dat iemand totaal anders is dan je ex. Je wilt toch niet een relatie die daarop gaat lijken? 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *