Beauty DIY Films en series Gezicht Gezin Haar Kinderen Lichaam Vrije tijd Wonen

Leuke dingen om binnen te doen met kinderen

Heel Nederland – en eigenlijk de hele wereld – is in rep en roer door het Coronavirus. Om dit niet nog meer te verspreiden is het slim om zoveel mogelijk binnen te blijven. Wanneer je kinderen hebt kan het nogal eens moeilijk zijn om deze binnen te vermaken. Zeker als alles nog wel even gaat duren. Hieronder wat leuke inspiratie en tips om het thuis zo leuk mogelijk te maken! 

Binnen bowling 
Hebben jullie een bowlingset die de kinderen normaalgesproken alleen buiten mogen gebruiken? Maak voor de komende tijd dan eens een uitzondering en haal het naar binnen. Haal wel even alle breekbare spullen weg, dat is wel zo handig! Bepaal daarna de puntentelling en de volgorde en gooien maar! 

Kussengevecht
Normaal mag dit waarschijnlijk niet, maar waarom organiseren jullie niet gewoon een keer een kussengevecht in jullie slaapkamer? Maak teams en daarna? Gooien maar! Wedden dat je kids dit geweldig zullen vinden? Daarna kunnen ze moe op de bank ploffen en een filmpje kijken of nog fijner: een dutje doen. 

Spa treatment
Heb je een dochter die wel van een beetje verzorging houdt? Hou dan een spa ochtend of middag! Maak zelf een lekker gezichtsmaskertje: dit kan al gemakkelijk met yoghurt en honing. Geef elkaar een heuse pedicure of manicure en lak als laatste de nagels. Hartstikke leuk!

Tent bouwen in de woonkamer
Pak wat dekens, kussens en een vloerkleed en bouw (een deel van) je woonkamer om tot tent. Filmpje aan op de laptop, snacks erbij en genieten maar van jullie tent! Misschien willen ze er zelfs wel in slapen? 

Bakken maar
Heb je nog wat bakspullen in huis? Maak dan samen met je kinderen lekkere koekjes, broodjes, quiches of misschien wel een heuse taart! Zo zijn jullie toch weer een middag zoet met het bakken. 

Knutselen voor Pasen
Zijn jouw kids dol op knutselen? Laat ze dan alvast wat knutselen in het thema Pasen. Laat ze eieren schilderen, kipjes maken van geel papier of misschien kun je alvast wat takken uit de tuin toveren om paastakken te decoreren? Zo kun je gelijk het huis wat opleuken. 

Make-over
Hebben jouw kinderen het nu al maanden over een nieuwe kamer? Dan is het daar nu het moment voor. Laat ze wisselen van kamer, schuif met de meubels. Knap oude meubels op en laat de kinderen leuke dingen knutselen voor hun kamer. Je hoeft echt geen nieuw behang of alles te schilderen om een nieuwe kamer te creëren. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *