Beauty Haar

Op deze manier maak je snel jouw eigen droogshampoo

Is jouw haar aan de vette kant, maar heb jij even geen tijd om het te wassen of wil je jouw haren snel wat extra volume geven? Dan is droogshampoo een echte musthave in jouw beautycase. Je kunt gemakkelijk een droogshampoo bij de drogist halen, maar je legt er vaak zo €10 voor neer. Best duur, ook omdat ze vaak zo op zijn. Gelukkig kun je droogshampoo heel erg gemakkelijk zelf maken.

Droogshampoo is ontzettend makkelijk te maken en is ook nog eens leuk om te doen. Duur hoeft het zeker niet te zijn, want veel van de producten heb je sowieso al in huis, ze staan namelijk gewoon in jouw keukenkastje. Benieuwd hoe je het maakt? Hieronder leggen we het je stap voor stap uit.

Dit heb je nodig

  • 30 gram Maizena
  • 1 eetlepel cacaopoeder (alleen als je donker haar hebt, anders niet)
  • 3 druppels rozemarijn etherische olie
  • Weckpotje
  • Poederkwast

Zo maak je het:

  1. Als je donker haar hebt dan meng je de Maïzena eerst met de cacaopoeder. Door droogshampoo te gebruiken heb je vaak een witte waas over je haren, maar dit haalt die witte waas dus weg. Hoe handig?
  2. Doe daarna de druppels met olie erbij. Rozemarijn werkt namelijk goed tegen een vette hoofdhuid en zal daardoor ook zorgen dat je haar daarna bijna niet meer vet wordt. Mix dit goed door elkaar.
  3. Doe deze mix daarna in een handig weckpotje. Zo’n weckpot sluit goed af en zorgt er dus voor dat je het heel vaak en gemakkelijk kunt gebruiken.
  4. Dip daarna met een zachte poederkwast in het potje en verdeel de poeder door je haar. Je zal zien dat je haar snel minder vet lijkt en bakken met volume krijgt. En stiekem willen we dat allemaal wel, toch?

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *