Beauty Gezin Kinderen Lichaam Vriendinnen Vrije tijd

DIY: Lavendel zeeprepen

Ben jij nu je wat meer thuis doorbrengt ook aan het DIY’en geslagen? Superleuk! Lekker de keuken in om te bakken en te braden en het huis een opknapbeurt geven. Wij hebben wat nieuwe inspiratie voor je klaarstaan, namelijk: zelf zeeprepen maken. Je wast je handen de afgelopen tijd waarschijnlijk meer dan normaal en hierdoor kunnen je handen nog weleens pijn doen. Tijd om een lekkere milde lavendel zeepreep te maken!

In deze gekke tijd is het fijn om eens met je handen bezig te zijn. Het is waarschijnlijk al druk genoeg in je hoofd. Deze DIY is niet alleen leuk om zelf te maken, maar ook met je kinderen, mocht je die hebben. Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je deze lekkere lavendel zeeprepen zelf kunt maken. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?
(voor 3 zeeprepen)
x 4 tl gedroogde lavendel
x 3 tl lavendelolie 
x 75 gram kokosolie
x 100 gram olijfolie
x 30 gram zonnebloemolie 
x 20 gram cacao boter
x 50 gram palmolie 
x 25 gram castorolie 

Hoe maak je het?
1. Giet de olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, palmolie en de castorolie in de pan op laag vuur. Laat alle ingrediënten vloeibaar worden.
2. Mix het daarna rustig met een staafmixer tot het na een paar minuten wat dikker is geworden.
3. Schuif nu het pannetje mét deksel voor ongeveer 20 minuten in de oven. Check om de paar minuten even of de zeep niet te ver omhoog gaat.
4. Haal daarna de pan uit de oven en roer het door. Als het begint te stollen zoals kaarsvet dan is het klaar, zo niet dan zet je het nog even terug in de oven.
5. Wanneer de zeep klaar is roer je er de gedroogde lavendel en de lavendelolie doorheen. Dit ruikt niet alleen enorm lekker maar heeft ook nog eens een antibacteriële functie.
6. Daarna is het tijd om je zeepmix in de mal te gieten. Laat de zeep nu een nachtje rusten en hard worden.
7. Na een nachtje rusten begint het leukste deel: het snijden van de repen. Snij ze in de vorm naar jouw keuze: in reepjes, vierkanten of driehoeken. Net wat jij wil!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *