Food Health Psyche

Ouch… Gemiddelde drinkers hebben 2 jaar van hun leven last van een kater

Heb jij vannacht tijdens Oud & Nieuw ook iets te diep in je glaasje gekeken en heb jij daar nu een beetje spijt van? Bedenk je maar zo: je bent echt niet de enige die nu op zoek is naar hun laatste paracetamol in huis omdat ze barstende koppijn hebben. Wel is het bizar om je te bedenken dat gemiddelde drinkers ongeveer 2 jaar van hun leven een kater hebben. Wow! 

Was jij degene die vorige week nog tegen al je vrienden zei dat je echt nooit meer dronken ging worden, maar ging het vannacht dus toch weer mis? Tja… Er lopen gelukkig meer mensen zonder ruggengraat rond op deze aardbol. Nee, geintje natuurlijk! Maar balen is het wel. 

Onderzoek door Healthspan
Het healthy pealty bedrijf Healthspan heeft in 2018 onderzoek gedaan naar katers. Ze waren namelijk heel erg benieuwd hoeveel dagen, uren en minuten we in ons leven zoet zijn met katers. Aan ruim 2000 mensen werd gevraagd hoe vaak ze naar de alcohol grepen en hoe vaak ze na een avondje zuipen last hadden van een kater. 

Het resultaat
Van het resultaat kan je misschien best wel schrikken. De mensen hadden maar liefst gemiddeld 724 dagen last van een kater en dat staat dus gelijk aan twee jaar! En dan hebben we het dus nog maar over het gemiddelde. Er zijn dus ook nog mensen die er nog veel vaker last van hebben. Maar laten we nu maar afspreken dat dit de eerste en gelijk de laatste kater was voor 2019, oké?

Beeld: Shutterstock door Oneinchpunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *