Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Wat je kunt doen als je erachter komt dat hij vreemdgaat

Relaties gaan niet altijd over rozen, dat blijkt maar weer… Hij was de laatste tijd al wat afwezig, werkte vaker over en was constant met z’n telefoon bezig. Het spookte al even in jouw hoofd rond, maar nee… Dat zou hij toch niet doen? Hij, die eerder altijd alles voor je deed en zo dol op je was… Als je dan toch echt bewijs hebt dat het wél zo is, dan breekt je hart. Keihard. De volgende dingen kun je het beste doen als je erachter komt dat hij vreemdgaat. 

Oké, hij gaat vreemd en niet zo’n beetje ook. Je bent woest, want je hart is niet alleen gebroken. Je gaat ook alle jaren die jullie samen waren na. Betekende die jaren wel iets voor hem? Je huilt, je vloekt en je schreeuwt… Natuurlijk wil je het liefste al zijn kleding en vooral boxershorts kapot knippen, maar regel 1: hou de eer aan jezelf. Hij heeft het niet netjes gespeeld, maar dat ga jij wél doen. Beloofd? 

Neem iemand in vertrouwen
Deel je verdriet als je er net achterkomt. Misschien wil je het voor jezelf houden, omdat je je schaamt of te boos bent, maar het is toch een goed idee om het te delen met iemand. Bel je vriendin op, je zus, je nichtje of loop naar de buurvrouw mocht je daar een goede band mee hebben. Laat iemand in ieder geval weten dat je je enorm rot voelt, zo kun je je verhaal en verdriet altijd bij iemand kwijt. 

Confronteren
Handig is om al je bewijs bij elkaar te zoeken. Berichtjes, mailtjes, foto’s whatever… Het is handig mocht hij het gaan ontkennen. Breng het pas ter sprake wanneer je rustiger bent geworden. Natuurlijk ben je boos en verdrietig, maar het heeft geen nut om het op het krijsen te zetten. Confronteer hem ermee en stel vragen. Beter dat je gelijk alles te weten komt, dan dat je achteraf nog allemaal dingen hoort óf dat je blijft zitten met vragen. 

Alleen boos op hem
Natuurlijk is het even fijn om ook boos te worden op degene waarmee hij is vreemdgegaan, maar daar heb je niets aan. Jouw vriend/man is vreemdgegaan, het is zijn schuld. Zij is gewoon triest dat ze erin is meegegaan, maar wellicht wist ze helemaal niet van jouw bestaan af, dat kan natuurlijk ook. Dus mocht je te weten komen wie het is, ga haar niet lastig vallen met mailtjes, berichtjes etc. Doe dit alleen als het iemand is die jou heel goed kent, denk aan een buurvrouw, familielid of vriendin – dat komt vaker voor dan je denkt – dan sta je geheel in je recht. 

Geef het tijd
Denk na wat jij wil. Wil jij hem nog een kans geven? Wil je van hem scheiden of heb jij nog geen idee? Neem de tijd om daarover na te denken. Geef je verdriet de kans om te slijten en krabbel uiteindelijk rustig aan weer op. Denk na over hoe je de toekomst ziet en wat jij wil! Of dit nou met of zonder je man/vriend is. Het is jouw leven, dus jouw regels. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *