Health Lichaam Sporten

Dit zijn de meest voorkomende fouten tijdens het afvallen

Wil jij aankomende maand, net voordat de zomer officieel begint, nog een paar kilo kwijt? Dan moet je het op een goede manier aanpakken. Hieronder hebben we een aantal dingen geplaatst hoe je het in ieder geval niet moet aanpakken, want dan gaat het zeker mist. Check hier de meest voorkomende fouten op het gebied van afvallen! Lees snel mee! 

Te weinig eten 
Tuurlijk vliegen de kilo’s eraf als je bijna niets meer eet of drinkt, want je bent jezelf gewoon keihard aan het uithongeren. Maar als je dan op een gegeven moment wel weer iets eet, dan vliegen de kilo’s er heel snel weer aan. Doe het dus op een geleidelijke manier, zo blijven de kilo’s er ook vanaf! 

Je bent niet alleen
Afvallen begin je altijd vol goede moed, maar na een tijdje krijg je vaak last van een dipje. En vaak ben je in dat dipje zwak en ga je weer helemaal los met ongezond en veel eten.  Op zulke momenten heb je dus ook echt je partner, vriendinnen en/of familie nodig. Vertel aan hun waar je mee bezig bent en zij zullen je door deze dip heen helpen. 

Sporten na taart
Ben jij een echte lekkerbek en kun jij echt niet zonder koekjes, taart en andere lekkernijen? Dat is voor veel vrouwen herkenbaar. Veel vrouwen gaan na hun eetbui dan ook helemaal los in de sportschool. Sporten is goed, maar als je wil afvallen moet je niet alleen gaan sporten, ook moet je je eetpatroon gaan veranderen. 

Goede voorbereiding 
Wanneer je wil afvallen kun je het beste direct beginnen in plaats van nog meer slechte calorieën naar binnen te werken. Vaak eten mensen eerst het hele huis leeg en gaan daarna pas beginnen met hun gezonde leefstijl. Dit kan anders. Verwijder direct alle slechte dingen uit jouw huis en breng die bijvoorbeeld naar de voedselbank of geef weg aan mensen die dat eten wel kan gebruiken. Begin daarna gelijk met jouw nieuwe healthy levensstijl. Op naar een gezond lichaam! 

Beginbeeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *