Food Health

Zo zorg je ervoor dat je geen opgezette buik krijgt tijdens het kerstdiner

Vanavond is het dan weer zover: je eerste kerstdiner. Zie jij er ook elk jaar na elk kerstdiner er weer uit alsof je 5 maanden zwanger bent, terwijl dat totaaaal niet het geval is? Een opgezette buik hebben is gewoon vét irritant. Het is niet alleen awkward, ook kun je er flink last van hebben. Met deze tips krijg jij deze kerst eens géén opgezwollen buik. Hallelujah!

Tip 1
En eigenlijk is dit ook gelijk de belangrijkste tip: drink genoeg. En dan hebben we het niet over de nodige wijntjes, biertjes en glühwein en alles wat daarop lijkt. We hebben het over water!

Tip 2
Verander je houding eens. Ga eens rechtop staan en zitten bijvoorbeeld. Veel mensen zitten onbewust altijd ingezakt en staan ook niet met hun schouders naar achteren. Span terwijl je je houding aanpast ook nog eens je buikspieren aan het wedden dat jij het verschil gelijk voelt én ziet? 

Tip 3
Zorg dat je goed kauwt wanneer je alle lekkernijen bij je naar binnen stopt. Wanneer je snel eet dan slik je onbewust ook heel veel lucht in. Hierdoor krijg je automatisch een dikke, opgezwollen buik en dat wil je nou maar al te graag voorkomen! 

Tip 4
Vaak heb je ook buikpijn omdat je een wind(je) moet laten of omdat je gewoon echt nummer 2 moet doen. Tijdens het kerstdiner ben je vaak ergens anders en ergens anders poepen is vaak toch een beetje awkward. Maar let it go… Niet alleen je wind maar ook het awkward gevoel. Neem je tijd en ga gewoon poepen, waar je ook bent. Niets is irritanter dan een dwarszittende drol. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *