Food Health

Golden Milk: heerlijk powerdrankje voor de regenachtige lentedagen

Ben jij normaal van de koffie, maar sta je ook altijd open voor andere lekkere warme drankjes? Dan hebben we hier zeker een topper te pakken. Dit drankje is niet alleen lekker om mee wakker te worden, maar ook gewoon om te drinken voor tijdens de regenachtige lentedagen. En het is nog gezond ook! Kijk je mee hoe je deze golden milk zelf kunt maken?

Deze golden milk zit vol met specerijen die stuk voor stuk weer ergens goed voor zijn. Dus mocht je je nu niet op en top fit voelen is het nog een extra reden om dit powerdrankje te maken, want een powerdrankje is het écht! Qua smaak heeft deze golden milk wel iets weg van een spicy pumpkin latte, die perfect is tijdens de koude herfstdagen. Ben je benieuwd hoe je zelf dit gouden drankje kunt maken? We leggen het hieronder aan je uit. 

Wat heb je nodig?
(per grote mok)
x 250 ml amandelmelk
x 1/2 theelepel kurkuma
x 1 klein stukje gember
x 1 lang kaneelstokje
x 1/4 theelepel zwarte peper
x 1 kardemompeul 
x 1 el honing 

Hoe maak je het?
1. Pak een steelpannetje en doe daar de amandelmelk samen met alle ingrediënten in. Zorg alleen dat je de kardemompeul nog even apart houdt. 
2. Daarna is het tijd om deze kardemompeul te pletten. Doe dit gemakkelijk met een mes. Doe dit vervolgens ook in het pannetje. 
3. Daarna is het tijd om de boel op te warmen, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Voordat de mix aan de kook gaat zet je het vuur uit. 
4. Vis daarna de grote stukken (kardemompeul, het kaneelstokje en het stukje gember) eruit en giet de golden milk in een grote mok. En daarna? Keihard genieten! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *