Fashion Trends Uitgaan Vriendinnen Vrije tijd Winkelsteden Wonen

Dol op vintage? Dit zijn de grootste vintage markten van Nederland

Ben jij altijd op zoek naar dingen die anders dan anders zijn en waar je er tegenwoordig niet meer honderdduizend van kunt vinden? Markten met vintage kleding en andere spullen zijn hartstikke populair. Je moet altijd goed zoeken of er iets tussenzit, maar wanneer je dat vindt dan is dat het beste gevoel ooit! Sowieso is struinen langs de kraampjes op zoek naar mooie pareltjes te leuk. Ben jij ook een echte vintage lover? Deze markten in Nederland moet je dan echt niet overslaan!

Ook al is het nu koud in ons kleine kikkerlandje, de vintage markten gaan gewoon door! Mensen doen de leukste en mooiste dingen weg, dus je weet maar nooit wat je er tussen gaat vinden. Misschien wel een retro typmachine? Of een mooi vintage jasje van Chanel? Bij de volgende markten heb je grote kans op heel wat moois. Tip: neem heel wat kleingeld mee! 

IJ-hallen in Amsterdam
Elke drie weken wordt hier een megagrote markt georganiseerd in Amsterdam-Noord. In de wintermaanden wordt de markt in twee grote loodsen gehouden, dus je bent in ieder geval droog. In de zomermaanden is het een buitenmarkt. Je kunt langs 750 kraampjes struinen op zoek naar heel wat moois! Je kunt er van alles vinden: echte handelaren in vintage, maar ook fashionista’s die al hun spulletjes bij elkaar hebben gezocht en die ze daar verkopen voor een prikkie!  Zeker eens de moeite waard om de IJ-hallen te bezoeken.  De volgende editie is op 26 en 27 januari! 

Noordermarkt in Amsterdam
‘Geef mij maar Amsterdaaaam’. Midden in de Jordaan kun je deze markt vinden. Elke zaterdag en maandagochtend kun je hier terecht voor de mooiste boeken, bloemen én natuurlijk vintage kleding. Niet alleen op de markt maar ook in de straatjes ernaast kun je heel wat leuke winkeltjes vinden met vintage spullen. Dus mocht je een keer in Amsterdam zijn, dan is deze markt en de omgeving echt te leuk! 

Design Icons 
Deze vintage markt vindt elk jaar (in 2019 op 6 en 7 april) plaats in Amsterdam-Noord. Professionele vintage designhandelaren uit heel Europa strijken neer in Amsterdam met hun mooiste design parels. Dus ben jij nog op zoek naar betaalbaar design? Je vindt er spullen in elk genre, van industrieel tot chic en van beroemde designers tot onbekend. 

Swan Market
Deze van oorsprong Rotterdamse markt biedt een divers aanbod van vintage en design. Het is uitgegroeid tot een leuke lifestyle markt waarbij aan iedereen gedacht is. Door de mix aan standhouders én bezoekers is het een echte must om er een keertje geweest te zijn. Tegenwoordig is de Swan Market niet alleen meer in Rotterdam te vinden, maar zijn er ook pop-up markten door heel het land. Dus mocht je een keer er heen willen? Bekijk dan even de agenda op de website van Swan Market. De volgende editie is op 3 februari in Breda! 

De Dwalerij
Binnenkort in het zuiden van het land? Dan moet je zeker eens langs deze keigezellige Dwalerijmarkt in Tilburg. Let op: deze markt is op zondag (!) in het Dwaalgebied. Lokale makers presenteren en verkopen op deze markt hun design, vintage, kleding, grafisch werk en zelfgemaakte streekproducten. Met een hongerig gevoel zal je niet naar huis gaan, want je kunt hier genieten van de lekkerste hapjes en langs de weg zal er ook een divers aanbod van muziek en theater te zien en te horen zijn. De volgende editie is in het voorjaar!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *