Food

Deze homemade Ice Tea is heerlijk voor tijdens de warme dagen

Wanneer het warm buiten is is het natuurlijk om jezelf even af te koelen met een lekker drankje. Je kunt natuurlijk de fles opentrekken en iets koels inschenken, maar veel leuker is het om zelf een verkoelend en homemade drankje te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte Ice tea? Heerlijk voor de warme, maar natuurlijk ook koude, dagen. En het leuke is: het is nog gezond ook! Kijk je mee?

Ice tea is zo’n drankje waar je iedereen wel blij mee kunt maken, want bijna iedereen is wel dol op deze smaak. Het is ook leuk om verschillende variaties te maken op dit drankje. Je kunt namelijk Ice tea maken van groene thee, maar ook normale zwarte thee en je kunt het combineren met o.a. citroen, limoen of perzik. Net wat jij wil. Hieronder hebben we het heerlijke recept klaarstaan voor Ice tea met citroen en limoen. Een regelrechte favoriet en het is nog eens gezond ook!

Wat heb je nodig om een grote kan van deze Ice tea te maken?

x 1 liter water 
x 2 zakjes groene thee met citroen
x 1 citroen
x 1 limoen 
x 2 takjes munt 
x 2 el honing 

Hoe maak je het? 

  1. Kook het water in de waterkoker of in een pannetje.
  2. Doe daarna het gekookte water in een grote kan en hang daar de twee theezakjes in. Laat dit ongeveer 2/3 minuten even trekken.
  3. Doe er vervolgens ook 2 eetlepels honing in. Roer het goed door! 
  4.  Laat de thee vervolgens goed afkoelen. Afgekoeld? Doe er dan partjes limoen en citroen in en zet de kan in de koelkast zodat het drankje lekker koud wordt. 
  5. Na een uurtje is het tijd om te genieten! Pak een groot glas en doe hier wat ijsblokjes in. Schenk het glas vervolgens vol met je eigengemaakte Ice tea en doe er nog wat blaadjes munt in en een rietje. Genieten maar! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *