Food

Huisgemaakte citroenlimonade: perfect voor tijdens de hitte

We kunnen er echt niet meer omheen: het is nu écht volop zomer! De temperaturen gaan deze week in kleine kikkerlandje gewoon richting de 40 graden. 40 GRADEN! Hoe dan? Tijd om jouw leven deze week even aan te passen op deze hitte. Neem wat vrije uren op van werk, zet de parasol op in je tuin of balkon, een zwembadje of voetenbadje ernaast en natuurlijk hoort daar ook een verkoelend drankje bij! En laten wij nou net een heerlijk recept voor huisgemaakte citroenlimonade voor je klaar hebben staan. Maken maar!

Wat heb je nodig om deze frisse limonade te maken?
x 5 citroenen
x 50 gram suiker
x 200 ml water 
x 1 grote kan
x 1,5 liter plat of bruisend water
x 1 klein zeefje 

Zo maak je het!
1. Kook 200 ml water in de waterkoker. Doe vervolgens de suiker in een kom en giet hier het kokende water bij. Roer dit goed door totdat alle suiker is opgelost. Laat deze mix daarna even afkoelen. 
2. Pers ondertussen de 5 citroenen uit. Doe het sap door een zeefje en giet dit in een glas. Vind je pulp juist lekker? Sla het zeefje dan over en vis er alleen de pitjes uit!
3. Doe daarna het afgekoelde suikermengsel bij het citroensap en mix de boel goed door. Doe vervolgens deze mix in een grote kan en doe er 1,5 liter plat of bruisend water bij. Net wat jij het lekkerste vindt!
4. Decoreer het met eventueel nog een paar schijfjes citroen of wat munt en jij hebt jouw zomerdrankje in the pocket!

Enjoy!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *