Beauty Gezicht Lichaam

Invisalign: de onzichtbare beugel voor een mooier gebit

Veel mensen vinden hun tanden niet mooi. Ze staan bijvoorbeeld niet recht en hierdoor lach je automatisch veel minder met jouw tanden bloot dan je zou willen. Of nog erger: je doet vaak je hand voor je mond als je keihard moet lachen. Ja, je schaamt je gewoon voor je tanden. Maar een beugel? Tja, dat is ook weer een grote stap als je ouder bent. Je hebt namelijk ook geen zin om rond te lopen met zichtbare slotjes of iets in die richting. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de invisible brace, de Invisalign. 

Heb jij vroeger geen beugel gehad en baal jij daar nu van? Of heb jij wel een beugel gehad, maar zijn jouw tanden zo eigenwijs dat je er eigenlijk niets meer van ziet dat je jaren met zo’n ding in je mond hebt rondgelopen? Balen. Gelukkig hoef je tegenwoordig echt geen buitenboordbeugel, blokbeugel of slotjes als je daar helemaal niet op zit te wachten. Er bestaat namelijk een invisible brace, ook wel de onzichtbare beugel, Invisalign.

Hoe werkt het?
De Invisalign werkt eigenlijk precies hetzelfde als een andere beugel: het fixt namelijk in een korte periode tanden die scheef staan. Het bitje wordt speciaal op maat gemaakt en zal druk geven op de tanden die niet goed staan. Het grote verschil is dat je deze beugel bijna niet ziet én dat je ‘m uit je mond kunt doen tijdens het eten en drinken. Een stiekem is dat heel erg fijn. Zo komen er nooit etensresten in je beugel of heb je geen pijn tijdens het eten. 

Wanneer kun je geen Invisalign nemen?
Je kunt zo’n beugel alleen nemen wanneer je boven de 18 jaar bent. Je hebt namelijk een gebit nodig wat is volgroeid. Ook is het niet mogelijk om zo’n beugel te nemen wanneer je een te complex gebit hebt. Dan kan deze onzichtbare beugel het niet oplossen. 

Kosten?
Per gebit zijn de kosten van de Invisalign anders. Heb je een paar scheve tanden? Dan kun je rekenen op maximaal €1000-1700. Heb je meerdere tanden die verkeerd staan? Hou dan rekening met een bedrag van €1400-2500. Staat alles volgens jou scheef en wil je voor een totaal behandeling gaan? Hou dan rekening met maximaal €3800. Het is aardig geld wat voor een beugel, maar je over een tijdje niet meer hoeven schamen voor je tanden is ook heerlijk, toch? Ook kun je een deel van deze beugel declareren bij je zorgverzekering, dus vraag van te voren even hoeveel je terugkrijgt! 

Beeld: Shutterstock

One comment

  1. Dit is dus die beugel waarop mijn tandarts mij attent maakte! Mijn gebit heeft nogmaals correctie nodig en na de ervaring uit mijn tienerjaren sta ik niet te springen. Dit is echter een ideale oplossing. Nu maar hopen dat de zorgverzekeraar inspringt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *