Europa Reizen Uitgaan Vrije tijd

Kerstmarkten in Nederland die je nu in 2018 nog kunt bezoeken

Ben jij een groot fan van Kerst? Dan kun je een bezoekje aan een kerstmarkt natuurlijk echt niet overslaan. Glas glühwein in je ene hand en in je andere hand een lekkere braadworst met heel veel curry. Kom maar op! Heb jij nog geen tijd gehad om naar een kerstmarkt te gaan, maar wil je er toch graag nog een bezoekje aan brengen? Wij hebben hieronder de leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet! Kijk snel mee! 

Maastricht
Als we aan een kerstmarkt in Nederland denken, dan denken we eigenlijk gelijk aan Maastricht. In Maastricht wordt ieder jaar weer het hele Vrijthof omgetoverd tot een gigantische kerstmarkt. Je kunt hier niet alleen te lekkere dingen scoren, ook heb je allerlei kraampjes met leuke kerstcadeautjes. En kun je natuurlijk genieten van (live) kerstmuziek! De kermis met reuzenrad waarbij je uitzicht hebt over heel Maastricht is letterlijk een hoogtepuntje van deze markt. Je kunt deze markt tot 1 januari 2019 bezoeken! 

Leiden
In deze gezellige stad in Zuid-Holland wordt dit jaar een kerstmarkt georganiseerd op het water. Er staan meer dan 70 houten chalets op de Nieuwe Rijn. Naast dat je leuke dingen kunt kopen en lekkere dingen kunt eten kun je ook wat aan je conditie doen: er is namelijk ook een schaatsbaan! Je kunt deze kerstmarkt van 14 tot en met 25 december bezoeken in het historische centrum van Leiden. 

Groningen 
Ook in het noorden van het land zijn er veel gezellige kerstmarkten, zo ook in Groningen. De hele maand zijn er allerlei leuke kerstmarkten in Groningen, maar op zondag 23 december is er wel een hele speciale, namelijk een Vegan Kerstmarkt. Op deze kerstmarkt verruil je de curryworsten even in voor een lekkere veganworst. Hoe leuk is dat? Je kunt deze markt bezoeken op de laatste zondag voor Kerst bij EM2 Groningen tussen 12.00 en 18.00 uur. 

Haarlem
Op zaterdag 8 en zondag 9 december wordt Haarlem omgetoverd tot kerststad. Vanaf het station tot in de stad kun je langs allerlei kraampjes lopen. Je zal hier heerlijke hapjes, drankjes en kerstproducten vinden. Ook zal er een kerstkoor optreden en zullen de mooiste kerstliederen voorbijkomen. 

Amsterdam
Ook dit jaar is het Museumplein in Amsterdam weer omgetoverd tot kerstdorp. De mooie ijsbaan zal gegarandeerd voor veel plezier zorgen. Ben je hongerig door al het schaatsen? Dan kun je een heerlijke kerstcocktail scoren met lekkere hapjes erbij. Wat dacht je van poffertjes? Mmm… Je kunt deze markt nog tot zondag 3 februari bezoeken! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *