Europa Reizen Tips

Lissabon: de hipste stad van Portugal

Wil jij er samen met je lover of bestie even tussenuit en zijn jullie nog op zoek naar een leuke plek voor een lang weekend weg, maar hebben jullie geen zin om uren te vliegen? Ha! Boek dan maar snel een ticket naar Lissabon, want in deze mooie Portugese stad gaan jullie het toch een partij leuk krijgen! Hieronder geven we je even een aantal redenen waarom je binnenkort echt eens naar Lissabon moet afreizen. Waarom? 

Je bent er zo
Binnen iets meer dan 2 uur vliegen zit je gewoon in deze te mooie Portugese stad. Tickets zijn tegenwoordig voor een leuke prijs te koop, zeker als je ze even van tevoren boekt. Voor een ticket moet je denken aan maximaal €125 (in juli en augustus betaal je meer). Je kunt in Nederland vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven naar deze locatie. 

Lekker weer
Met maar een paar regenachtige dagen per jaar is het bijna altijd lekker weer in Lissabon. Dus neem vooral je zonnebril en zonnebrand mee in je koffer. In de wintermaanden is het er rond de 15 graden, maar daarbuiten kan de temperatuur al snel oplopen naar 25 of meer! Heerlijk… 

Stad en strand
In deze stad en regio heb je eigenlijk alles. Je kunt de mooiste dingen bekijken in de stad, maar kunt ook een dagje chillen op het strand. Pak vanaf de stad een taxi of het openbaar vervoer naar het strand en binnen een uurtje zit je daar de heerlijkste verse vis te eten. 

Fantastisch eten 
Want ja, die vis in Portugal, daar ga je zeker geen genoeg van krijgen! Verser gaat het niet worden. In de ochtend gevangen, in de middag op je bord. Sluit een lekkere maaltijd zeker af met een pastéis de nata, ook wel de Portugese custard taartjes. Alvast voorproeven? Vorige maand hebben wij dit lekkere recept van pastéis de  nata op The Musthave Factory geplaatst. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *