Gezin Kinderen

Wat als je moeder bent en het allemaal even niet meer zien zitten

Als moeder moet je 24/7 ‘aan’ staan. Op de meeste momenten is dat totaal niet erg, je zorgt immers met veel liefde voor je kind of kinderen. Maar soms zie je het even niet meer zitten, dat is waar iedere moeder vroeg of laat wel een korte tijd of misschien wel langere periode mee te maken gaat krijgen. Of je het nou wil of niet. Wat kun je doen als het je allemaal even teveel wordt? 

Vraag hulp
Je bent misschien wel alleenstaand, of je man werkt veel en jij staat er voornamelijk alleen voor met je kinderen. En dat terwijl je misschien ook nog erbij werkt. Dan is het logisch als het je soms niet meer lukt om alle ballen hoog te houden. Wees daarom niet bang en vraag gewoon hulp in je omgeving. Vraag je ouders een keer extra op te passen, vraag ouders van klasgenootjes of je kids daar een keer kunnen spelen. Op deze momenten kun jij even tijd voor jezelf nemen en proberen op te laden. Ook al is het maar 1 of 2 uurtjes. 

Ga naar de dokter
Zit je echt niet goed in je vel en heb je het idee dat het je niet lukt om alleen of met de mensen in je omgeving op te lossen? Maak dan eens een afspraak bij de dokter. Misschien is het fijn om eens met een psycholoog of coach te gaan praten. En nee, je hoeft je echt niet hiervoor te schamen. Het is soms heel fijn om advies te krijgen van iemand van buitenaf. 

Zorg voor regelmaat in huis 
Springen jouw kids 9 van de 10 keer nog om 20.30 uur in de avond als stuiterballen door de woonkamer? Zo erg dat je nooit eens zelf rust kan pakken? Dan is het tijd om dat nu aan te pakken. Zorg voor regelmaat. Ga na het eten en toetje allemaal naar boven en doe je kinderen in bad of laat ze zichzelf douchen. Daarna is het tijd voor voor rust in de tent. Wanneer je kinderen wat ouder zijn mogen ze heus nog wel even een boek lezen of op hun kamer spelen, maar ze moeten zichzelf dan wel (rustig!) vermaken. Jij zorgt gewoon dat je vanaf half 8 met een magazine of met de televisie aan op de bank kunt zitten. Op deze manier kan jij jezelf ook opladen van een drukke dag. Dat is niets teveel gevraagd, toch? 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *