Trouwen Vaste relatie Wonen

Wat als jullie niet met geld kunnen omgaan

Jullie krijgen eind van de maand allebei salaris op de rekeningen gestort en daar begint ook gelijk het probleem: de maanden duren gewoon te lang. Twee weken daarna is namelijk alweer het eind in zicht, wat jullie bankrekening betreft. Jullie leven de laatste week van de maand daarom ook standaard op brood met pindakaas afwisselend met soep en brood. Hoe dan? Tijd om hier verandering in te brengen! 

Jullie zijn goed in het uitgeven van geld, want dat geven jullie uit als water. Stiekem krijgen jullie een rotgevoel wanneer mensen vertellen dat ze een fijne bankrekening hebben of dik op vakantie gaan van hun gespaarde geld. Op zo’n moment denken jullie: ‘Tja, hadden wij ook maar wat beter met ons geld omgegaan.’ Het geld is er namelijk wel, maar jullie geven het gewoon op een verkeerde manier uit.  Niet getreurd: het kan nu alsnog, als jullie het maar willen. Het is nu de hoogste tijd om jullie spaarrekening wat te vullen, zodat jullie altijd een buffer hebben en jullie kunnen sparen voor een groot doel. En geloof mij: sparen gaat een soort sport worden! 

Koop je boodschappen online
Je denkt misschien: maar dat is toch hartstikke duur? Tegenwoordig heb je zoveel supermarkten die jouw boodschappen kunnen brengen. Bij de Appie kan dat bijvoorbeeld al voor €2.50 of soms zelfs helemaal gratis! Je kunt op deze manier gemakkelijk zien wat in de reclame is én wat je allemaal koopt. In de winkel heb je vaak trek in ongeveer alles wat je ziet en gooi je automatisch teveel in je karretje, om achteraf thuis te bedenken dat je driekwart helemaal niet nodig had. Ook is één keer per week (online)boodschappen doen een goede tip. Je zet op een lijstje dingen die je nodig hebt en je doet op deze manier in ieder geval geen impuls aankopen meer. Je zal zien dat je veel gaat besparen op boodschappen! 

Gelijk op spaarrekening
Ga met je lover in gesprek en bekijk wat een reëel bedrag is om per maand te gaan sparen. Zet dit gelijk wanneer jullie salaris binnenkomt op de spaarrekening en haal dit in het vervolg er ook niet meer vanaf, en nee… Ook niet voor dat ene leuke festival waar jullie écht naartoe moeten. Zie het in het begin gewoon als geld dat ‘foetsie’ is. Wanneer je ziet dat het bedrag op jullie spaarrekening steeds hoger wordt wil je er op een gegeven moment niet eens meer aankomen. 

Alles cash
Pin per week een bedrag wat je mag uitgeven en gebruik zo min mogelijk jouw pinpas. Mensen die alleen hun pinpas gebruiken geven namelijk veel meer geld uit dan mensen die cash geld op zak hebben. 

Gebruik potjes
Heel ouderwets, maar o zo handig! Pin cash geld en verdeel dit over potjes. Een potje geld voor kleding, een potje met geld voor uitgaan, een potje geld voor cadeautjes. You name it. Wanneer het op is, is het gewoon op en pin je ook niet meer bij. 

Wanneer je deze tips gaat toepassen zul je zien dat je veel minder snel door je geld heen bent dan anders. Succes! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *