Daten Seks & Relaties Single Uitgaan Vriendinnen Vrije tijd

Sofia (33): “Ik ben bang dat ik nooit de ware ga vinden”

Wanneer je in de twintig bent is het nog allemaal lang leven de lol. Feestje hier, feestje daar en een vriendje hier en een vriendje daar. Maar wat als je vriendinnen waar jij altijd mee ging feesten opeens een relatie krijgen en zich gaan settelen en jij helemaal alleen overblijft als single? Sofia is 33 jaar en heeft het idee dat haar leven stilstaat. Ze vertelt jullie vandaag haar verhaal.

“Ik was tijdens mijn studie Communicatiewetenschap in Amsterdam een echt feestbeest. Ik ging nooit alleen uit, had een vaste groep vriendinnen waarmee ik elk leuk feestje afging. Aan aandacht van de mannen kwam ik nooit te kort, integendeel. Ik had de ene date na de andere en genoot daarvan. Een vaste relatie? Die wilde ik toen echt niet! Terwijl ik die vaak genoeg wel kon krijgen én met nog leuke en lieve mannen ook. Ik werd overspoeld met bloemen en cadeautjes, maar wanneer een man zo z’n best ging doen vond ik het al niet meer spannend.”

“Toen ik 29 jaar was en al een leuke carrière had opgebouwd kreeg ik het voor de eerste keer benauwd. ‘Wat als ik alleen eindig?’ Mijn vriendinnen hadden ondertussen al allemaal een leuke man gevonden, de meeste woonden samen en sommige waren zelfs al verloofd of zwanger! En ik? Ik eindigde elke avond na werk alleen op de bank en in bed. Want mijn feestvriendinnen van vroeger waren stuk voor stuk omgetoverd in huisvrouwen. Wanneer ik eens wat leuks wilde doen moesten ze eerst in hun gezamenlijke agenda kijken om te zien of ze iets anders te doen hadden, wat 9 van de 10 keer ook zo was. Ik merkte dat ik me er steeds rotter door ging voelen…”

“Nu 4 jaar later ben ik nog steeds alleen. Ik heb gelukkig een leuke baan, dat is mijn houvast. Ik ben eigenlijk altijd weer blij als het maandag is, zodat ik in ieder geval mensen om me heen heb.  Er zijn de afgelopen jaren echt wel wat mannen voorbij gekomen waar ik een date, of meerdere dates, mee heb gehad. Maar relatiemateriaal? Nee, dat niet… En als ik iemand echt leuk vond, was dat andersom niet zo. Door zulke momenten raak ik wel van slag, ja. Ik wil ook gewoon een stel armen om me heen wanneer ik me rot voel. Ik wil niet meer alleen voor mezelf hoeven koken of alleen op vakantie moeten omdat niemand anders kan. Ik wil het samen met iemand doen!”

“Ik merk dat ik ondertussen ook bang ben geworden om te gaan daten en überhaupt mannen aan te spreken op de datingapps waarop ik zit, want waarschijnlijk is degene toch ook niet de ware. Wat me nog het meeste pijn doet? Dat alle leuke mannen van vroeger ondertussen al getrouwd zijn en vaak ook al vader zijn geworden. Ik kan mezelf soms wel voor mijn kop slaan. Had ik toen maar minder gefeest en was ik toen gewoon maar blijven plakken aan iemand, net zoals mijn vriendinnen hebben gedaan. Dan had ik ook samengewoond, een leuke relatie en waarschijnlijk kinderen gehad!”

“Want ja, kinderen wil ik nog steeds… Het liefste wil ik er 4, maar op mijn leeftijd is dat denk ik niet meer reëel en zéker niet zonder een partner. Ik weet dat er tegenwoordig allerlei mogelijkheden zijn om alleen een kindje op de wereld te zetten, misschien moet ik die opties toch maar serieus gaan bekijken. Dan krijg ik – als het mij gegund is – in ieder geval één kindje.”

Wil je jouw verhaal (anoniem) delen met onze lezeressen? Dan kun je mailen naar vera@musthavefactory.nl

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *