Food

Recept: 3 soorten hummus die je gemakkelijk zelf kunt maken

Hummus: we smeren dit heerlijke goedje gemaakt van kikkererwten tegenwoordig overal op. Het is lekker op brood, crackers, wafels en lekker als dip met bijvoorbeeld wortels en komkommer. Maar geef toe, die hummus uit de supermarkt is niet echt lekker. In ieder geval lang niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt. Wij hebben daarom hier vandaag drie soorten hummus voor je waar je ontzettend van gaat genieten. Denk aan de smaken biet, avocado en natuurlijk kan een classic pikante hummus ook niet worden vergeten! Kijk je mee naar dit lekkere recept? 

1. Bieten hummus 

Wat heb je nodig om bieten hummus te maken?
x 1 grote rode biet
x 300 gram kikkererwten
x 1 el sesamolie
x 1 teentje knoflook
x 2 el citroensap
x 1 tl komijnpoeder
x 1 el peper
x 1 el zout 

En zo maak je het!
1. Kook als eerste de grote biet in een pannetje en snij het vervolgens in grove stukken. 
2. Doe alle ingrediënten, behalve het water, samen in de keukenmachine en wacht tot dit een smeuïge puree is geworden.
3. Doe er vervolgens ook de paar eetlepels water bij en mix de boel nog eens goed. 
4. Doe het daarna in een schaaltje en doe er nog wat olijfolie op. En daarna? Dippen maar! 

2. Avocado hummus 

Wat heb je nodig om avocado hummus te maken? 

x 1 grote rijpe avocado
x 300 gram kikkererwten
x 2 el sesamolie
x 2 el citroensap
x 1 teentje knoflook
x 1 el peper
x 1 el zout 
x 1 tl cayenne poeder
x 2 el water
x 1 el olijfolie 
x 1 el paprikapoeder

En zo maak je het! 
1. Haal eerst de rijpe avocado uit zijn ‘jasje’ en snij hem daarna in grove stukken. 
2. Doe daarna alles (behalve de paprikapoeder) in de blender en mix het tot het smeuïg is. Doe er vervolgens nog wat water bij en mix het nog wat door. 
3. Doe het daarna in een bakje en sprenkel er wat paprikapoeder overheen. En daarna? Dippen maar! 

3. Pikante hummus

Wat heb je nodig om pikante hummus te maken?
x 300 gram kikkererwten
x 1 teen knoflook
x 1 tl sesamolie
x 1 rode peper
x 1 tl komijnpoeder
x 2 el citroensap
x 1 el zeezout 
x 2 el olijfolie
x 3 el water
x 1 tl cayenne poeder 

En zo maak je het!
1. Snij als eerste de peper in stukjes en verwijder daarbij de zaadjes. Snij ook het teentje knoflook in een paar stukken. 
2. Doe alle ingrediënten vervolgens samen in een keukenmachine en maal dit tot het een smeuïge puree is geworden. Te grof? Doe er dan nog een extra scheutje water bij. 
3. Proef vervolgens even hoe de smaak is, misschien moet er nog wat extra zout of juist nog een stukje peper in? Als dat zo is dan kun je alles nog even malen. 
4. Doe daarna dit lekkere pikante goedje in een leuke schaal, sprenkel er wat cayenne poeder en olijfolie overheen en daarna? Dippen maar! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *