Food

Recept: Zo maak je de lekkerste pasta met truffel ooit!

Vind jij truffels ook zo lekker en eet jij het liefste alles met truffelmayo, truffelolie of met een saus van truffel? Dat snappen wij maar al te goed. Truffels zijn dan ook gewoon heerlijk. Heb jij een truffel weten te bemachtigen en heb jij zin in een lekkere machtige hap waarbij je niet na 10 minuten alweer trek hebt? Waarom maak je dan vanavond niet een heerlijke pasta met truffel. Mmm… Hieronder hebben wij een fantastisch recept voor je! 

Truffels zijn gigantisch duur, waarom? Ze worden steeds zeldzamer en het is ook een aardig werkje om ze te vinden. Heb jij toch een truffel kunnen krijgen, maak er dan gelijk wat lekkers van! Zoals deze pasta. Geen geld voor truffels of geen zin om moeite te doen om ze te vinden? Geen probleem, tegenwoordig zijn truffels in heel veel producten (van sauzen tot olie) verwerkt. Let bij het kopen er trouwens wel op dat er echte truffels voor zijn gebruikt. Je hebt namelijk ook ‘nep truffels’ uit China, die hun sterke smaak en geur te danken hebben aan aroma sprays. Niet echt lekker of gezond!

Wat heb je allemaal nodig voor een pasta voor 2 personen? 
x 200 gram Tagliatelle 
x 10 gram truffel
x 1 kleine ui
x 25 gram boter
x 125 gram Parmezaanse kaas
x 1 teentje knoflook
x 1 fles truffelolie
x 2 el bloem
x 100 ml melk 

En zo maak je deze lekkere pasta! 
1. Snij de knoflook en het uitje in kleine stukjes en fruit deze in een koekenpan voor ongeveer een minuut of 3. 
2. Kook ondertussen de pasta in kokend water met een snufje zout. 
3. Wanneer de knoflook en het uitje zijn aangefruit voeg je 2 eetlepels met bloem toe. Doe daar vervolgens ook de melk bij en klop het door. 
4. Voeg aan deze mix ook de Parmezaanse kaas toe, laat nog een klein beetje over voor bij het serveren, dus ga uit van ongeveer 100 gram. Blijf roeren tot het allemaal is gesmolten. 
5. Daarna voeg je de pasta toe aan de saus met Parmezaanse kaas. Mmm… 
6. Leg de pasta met saus daarna op een diep bord. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is er een beetje truffelolie overheen sprenkelen en niet te vergeten: de truffel.  Schaaf een paar kleine stukjes truffel erover en daarna? Genieten maar! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *