Health Psyche Sporten

Redenen om in het nieuwe jaar te starten met yoga

Het is heerlijk om aan yoga te doen. Je denkt misschien: het is totaal niet intensief en doodsaai, maar daar vergis je je echt in. Yoga doet namelijk veel meer voor jouw lichaam dan je denkt. Je hebt er echt veel aan. We hebben hieronder heel wat redenen op een rijtje geplaatst waarom je in het nieuwe jaar toch eens moet gaan starten met  yoga. En nee, dit hoeft niet altijd bij een yogaschool te zijn, maar kan met sommige yogasoorten ook gewoon lekker vanuit huis! 

Stress verminderen
Heb jij veel stress door bijvoorbeeld werk, studie of door de druk van familie en/of vrienden? Dat kan. Start daarom met yoga. Yoga helpt niet alleen je spieren te ontspannen, ook krijg je door yoga innerlijke rust. Dat heb je nodig om lekkerder in je vel te gaan zitten en minder stress te ervaren. 

Gewicht verliezen 
Wil jij wat kilo’s kwijt, maar denk jij dat dat niet gaat lukken met yoga? Dan heb je het mis! De intensieve Astanga en Bikram yoga zorgen ervoor dat je afvalt. Met Astanga yoga kun je zelf nog meer calorieën verbranden dan met sporten als zwemmen of fietsen. 

Lenig
Yoga zorgt ook voor flexibiliteit. Je spieren worden door yoga snel langer en soepeler en je zal zien dat je na een tijdje bewegingen kunt maken die je nooit eerder hebt kunnen doen. Zo snel gaat dat!

Weg met pijntjes
Heb je vaak last van erge rugpijn of andere gewrichtspijn? Dan is het zeker een aanraden om te starten met Hatha yoga. Dit is een milde vorm van yoga. Je zal zien dat je pijn daardoor snel minder wordt en dat allemaal door yoga! Fijn, toch?  

Relaxen maar
Wanneer je stress hebt dan maakt je lichaam het stress-hormoon cortisol aan. Door cortisol ga je vaak veel eten. Yoga zorgt ervoor dat je dit hormoon minder aanmaakt én zorgt er daarnaast voor dat je lichaam helemaal zen wordt. 

Happy de peppy
Je zal merken dat je na een lesje yoga je echt beter voelt! Je lichaam krijgt niet alleen een boost, hetzelfde geldt voor je zelfbeeld. Je voelt je wanneer je aan yoga doet echt happy. Hoe fijn is dat?

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *