Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Je relatie beëindigen zonder ruzie: hoe doe je dat?

Hij mag dan nog wel helemaal verliefd op jou zijn, maar jij? Jij bent stiekem heel erg op hem uitgekeken. Je wilt het uitmaken, maar wel nog on speaking terms blijven. Zo breng je het nieuws voorzichtig en maak je het uit zonder ruzie!

Lijst
Om te zorgen dat je niet aan één stuk door begint te ratelen over wat er mis is met hem, kun je van tevoren een lijstje maken. Op dat lijstje zet je al zijn negatieve en positieve kanten. Zo heb je ook een duidelijk standpunt.  

Niets laten doorschemeren 
Zeg niet dat je volgende week zondag even met hem wil gaan praten. Hij zal dan die dagen ervoor zitten malen over het gesprek. Tegen de tijd dat het gesprek is, is hij waarschijnlijk al uitgegaan van de slechtste scenario’s.

Timing is alles
Begin niet het gesprek als hij net binnenkomt. Probeer een relaxed moment te kiezen. Ook is de locatie belangrijk. Gaat hij snel uit z’n plaat? Spreek dan af op een openbare plek. Daar zal hij minder snel boos worden.

Het ligt niet aan hem, of wel?
Kom niet met een standaard uitmaak-praatje. Hoe irritant is het als je zegt dat het niet aan hem ligt? Vertel hem gewoon de waarheid. Zo weet hij waar hij aan toe is. Wel zo fijn, toch?

Het volgende kun je beter niet doen
• Een e-mail sturen om het uit te maken
• Hem bellen om het uit te maken
• Opeens nooit meer wat van je laten horen
• Zó gemeen doen, dat hij het uiteindelijk uitmaakt met jou
• Op Facebook je relatiestatus alvast op single zetten
• Van tevoren wat moed indrinken en het in een dronken bui uitmaken

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *