Europa Food Reizen Tips Uitgaan Vrije tijd

Een roadtrip door Italië? Dit zijn de beste wijnroutes!

Ben jij nog op zoek naar een leuke vakantie voor in de nazomer en wil jij eens wat meer zien dan een stad? Misschien moet je dan met de auto op vakantie gaan, of op bestemming een auto huren. Hou jij wel van een lekker glas wijn? Dan hebben wij hier een leuk idee voor je: een roadtrip door Italië langs de mooiste wijnroutes.

Tijdens een roadtrip door Italië kun je de leukste dingen in het leven makkelijk combineren: bijkomen van het drukke leven, genieten van de natuurlijk, lekker eten en natuurlijk ook lekker drinken. Italië heeft ontzettend veel wijnroutes die in september op z’n mooiste zijn. Hieronder lees je over de mooiste wijnroutes van Italië!

Chianti Classico
Tussen de historische stad Florence en de fotogenieke stad Siena ligt de wijnstreek Chianti Classico. Via een slingerende route door een prachtig heuvellandschap kun je langs de wijngaarden uit deze zone rijden. Een populaire wijnroute start in het zuiden van Florence en je rijdt vervolgens via Greve, Panzano, Catellina richting Siena. Altijd al een echt wijnfestival willen meemaken? Jaarlijks wordt in de tweede week van september het Chianti Classico Wine Festival te houden. Voor echte wijnliefhebbers is dit de mogelijkheid om wijn te proeven en een rondleiding te krijgen. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk verblijf in deze streek dan zijn dit landhuis en dit vakantiehuis in Calle di Val d’Elsa zeker een plek waar je kunt genieten en tot rust kan komen. 

Strada del Barolo
Een andere route is de route: Strada del Barolo. Deze route ligt in de regio Piëmont en ligt in het noordwesten van Italië. Deze wijnstreek grenst aan zowel Zwitserland als aan Frankrijk. De route is ongeveer 250 kilometer langs en tijdens deze tocht rij je langs de mooiste dorpjes, door de hoogste bergen en langs wijnboerderijen waar heerlijke wijn wordt geschonken. Je kunt niet alleen bij veel wijnbedrijven langs de route stoppen om de lekkerste wijnen te proeven, ook verkopen ze langs de weg de lekkerste producten uit de streek.

Strada del Vino dell’Etna
Wanneer je altijd nog eens naar Sicilië wilde is het nu de hoogste tijd om dit maar eens te doen. Tijdens deze route zie je veel wijnterrassen tegen de helling van de vulkaan aan groeien. Je ziet tijdens deze route ook veel zwarte muurtjes, die echt karakteristiek zijn voor Sicilië. Deze zwarte kleur is allemaal te danken uit de lava die uit de vulkaan stroomde. Oude wijnboerderijen, het lekkerste eten en de lekkerste wijnen. Je ziet en proeft het allemaal wanneer je deze roadtrip gaat doen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *