Noord-Amerika Reizen Tips

Route 66: de bucketlist roadtrip van je leven!

Ben jij al een tijdje bezig om een bucketlist samen te stellen met allemaal toffe dingen die jij in jouw leven echt gedaan wil hebben en hoort daar ook zeker een roadtrip bij? Zet deze route 66 roadtrip er dan ook maar bij, want deze reis is te tof. Zeker als jij al een lange tijd van plan bent om een roadtrip te maken, maar je nog niet zo goed wist waar je heen wilde. Hieronder vertellen we je alles over deze reis! Kijk je mee? 

Ben jij een echte USA lover en wil jij tijdens een roadtrip dan ook veel verschillende dingen en staten bekijken? Dan is dit echt de reis voor jou! Je begint met deze reis namelijk in Chicago, waar route 66 begint. Je rijdt vervolgens via de grote steden Springfield, St. Louis, Oklahoma city, Amarillo, Santa Fe, Flagstaff naar eindpunt: Los Angelos. Officieel is in 1985 deze weg opgeheven, maar hij is nog gewoon te volgen en nog belangrijker: berijdbaar! 

Dwars door acht staten
Tijdens deze 4000 kilometer lange roadtrip kom je door maar liefst acht verschillende staten, namelijk Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Ook rij je dwars door maar liefst drie verschillende tijdzones heen! Je begint in een drukke stad (Chicago) en eindigt ook weer in een drukke stad (Los Angelos), maar ondertussen rij je langs de tofste dingen. Van boerenlandschappen die je tegen komt in Oklahoma tot mooie bergen en zanderige vlaktes. Tijdens deze reis ga je alles meemaken en alles zien. 

Reisduur
Hou er rekening mee, zeker als je ook nog eens een uitstapje wil maken, je ongeveer 4 tot 6 weken zoet bent met deze reis. Het is dan ook een reis die je (waarschijnlijk) maar één keer in je leven gaat maken, dus je kunt beter iets te lang ervoor uittrekken, dan dat je alles te kort op elkaar plant. Dat zou zonde zijn. Hou ook er rekening mee dat USA best wel prijzig kan zijn, dus ga lang van tevoren beginnen met sparen! 

 

Beeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *