Health Lichaam Sporten

Heb jij slappe billen? Dit kun je ertegen doen!

Drillen jouw billen nog een paar minuten door terwijl je allang stilstaat? Ja, dan kunnen we wel concluderen dat je ietwat slappe billen hebt. Geen ramp natuurlijk, maar misschien wil je nu de zomer er weer aan zit te komen daar wel iets aan gaan doen. De volgende dingen kun je makkelijk in het normale leven doen, zonder dat je er heel veel voor hoeft aan te passen. Kijk snel mee! 

Aanspannen
Je hebt echt geen sportschool nodig om je billen te trainen. Span je billen aan, waar je ook bent: of je nou in de tram zit, in de rij voor de kassa staat te wachten of achter je computer aan het werk bent. Span ze aan, hou dit 10 seconde vast en laat het weer los. Doe dit een aantal keer achter elkaar en een paar keer per dag en je zal zien dat jij al stevigere billen krijgt. 

Minder zitten
Zit jij het liefste altijd en overal? Niet doen! Probeer eens wat minder te gaan zitten. Wanneer je zit zit je namelijk met je hele gewicht op je billen en ja, daar worden ze plat van. Natuurlijk kun je moeilijk op werk of op je studie gaan staan, maar probeer dan een paar keer extra naar de keuken of het toilet te lopen, of neem de trap in plaats van de lift. Zulke kleine dingen kunnen al helpen. 

Hakken
Lopen op hakken wordt ook wel gezien als een mini work-out. Je benen worden hier niet alleen hartstikke mooi van, ook je billen! Je billen moeten namelijk al het werk doen om jou in balans te houden op je hakken, dus reken maar dat ze aan het werk worden gezet. Wissel wel je hakken af en toe af met sneakers, want echt goed is het niet voor je voeten. 

Wandelen
Een lekkere wandeling maken is erg goed voor je billen, nog beter is het om een wandeling te maken op een minder stevige ondergrond. Denk hierbij aan zand, of door het water. Hiervoor moeten jouw spieren, dus ook je bilspieren, extra hard hun best doen om vooruit te komen. Nog een beetje extra? Ga dan de duinen – of in het bos een berg – op door het zand en weer naar beneden en herhaal dit een paar keer! 

Beginbeeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *