Food Health Uitgaan Vrije tijd

Handige tips om het nieuwe jaar niet te beginnen met een kater

Ga jij vanavond naar een leuk Oud & Nieuw  feestje en ben je bang dat je morgen wakker gaat worden met een kater, omdat de alcohol sowieso rijkelijk gaat vloeien? We feel you. Ook al drink je alcohol, een kater hoef je niet te krijgen. Hier hebben we wat handige tips voor je om 2020 niet te beginnen met een kater. Volg ze en je zal ons dankbaar zijn! 

Leg een goede bodem voor het drinken 
Wanneer je van te voren goed eet, zal je merken dat je veel minder snel dronken wordt en de volgende dag veel minder last krijgt van een kater. Zorg dus dat je altijd van te voren een goede maaltijd eet. Vooral vet eten zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van een kater.  

Blijf je goed hydrateren
En dan bedoelen we natuurlijk niet met alcohol. Een uitgedroogd lichaam is dé boosdoener voor een kater. Het zorgt voor hoofdpijn en duizeligheid. Zorg daarom dat je tijdens en na het drinken van alcohol genoeg water (of nog beter een sportdrankje) blijft drinken. 

Drink niet alles door elkaar 
Ben jij een echte liefhebber van veel drankjes en drink je daardoor altijd maar alles door elkaar? Dat is niet echt slim. In je maag gaat het een grote mix worden en vaak is veel misselijkheid – of zelfs overgeven – het resultaat. En de dag erna? Ja, dan heb je een dikke kater. Wees daarom slim en hou het bij één en hetzelfde drankje. Begin je met champagne? Blijf hier dan ook bij. Zit je aan de gin en tonic? Hou je daar dan aan vast. 

Take it easy 
Drink niet te vlug. Je lichaam heeft gemiddeld een dik uur nodig om dat ene glas met alcohol te verwerken. Wanneer je sneller drinkt kan je lichaam het allemaal niet meer bijbenen en dit zal uiteindelijk ook voor een kater zorgen. Wanneer je langzaam drinkt zal dit niet het geval zijn. 

En daarna? Slapen maar! 
Wat je het beste kunt doen na al dat drinken? Lekker gaan slapen! En dan geen kort nachtje, nee… Gewoon lekker uitslapen! Zorg dat je lichaam weer op orde komt en neem daarna een lekker stevig ontbijt, waarmee je weer ready bent voor de rest van de dag! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *