Food

Heerlijk toetje voor kerst: Pavlovataart met rood fruit

We kunnen het echt niet meer ontkennen: het is over een ruime week toch echt alweer kerst. Omdat het de dagen voor kerst altijd ontzettend druk is in de supermarkten is het fijn om een beetje op tijd je boodschappen in huis te halen. Natuurlijk is het dan ook handig om van te voren te bepalen wat je allemaal klaar wil gaan maken. Dit om stress in de supermarkt te voorkomen. Wij hebben hier in ieder geval al een lekker idee voor een toetje! Kijk je mee?

Met kerst wil je lekker eten, maar je wil niet alleen maar in de keuken staan. Je moet natuurlijk ook van je gezelschap kunnen genieten en mee kunnen praten. Daarom is het leuk om lekkere dingen klaar te maken, waar je van te voren bijna al het werk al kan doen! Zo ben je met kerst zelf, wanneer je visite in de woonkamer zit, in no time klaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pavlovataart met rood fruit? Smullen dat jullie gaan doen! Hieronder hebben we het recept gezet, zodat je zo alles op je boodschappenlijstje kunt overpennen. Wel zo handig, toch?

Ingrediënten
x 2 citroenen
x 8 middelgrote eieren
x 400 gram suiker
x 2 el poedersuiker
x 2 el maïzena
x 250 gram frambozen
x 250 gramn bramen
x 100 gram aalbessen
x 500 gram aardbeien
x 500 ml slagroom 

Hoe maak je deze heerlijke taart?
1. Zet als eerste de oven aan op 160 graden. 
2. Splits de eieren en doe het eiwit in een kom. De dooiers kun je weggooien. Klop vervolgens de eiwitten stijf. 
3. Voeg daarna de suiker toe en klop het door tot het eiwit piekt. Doe daarna de maïzena erbij en voeg ook nog 6 el citroensap en 2 tl rasp toe. Klop daarna alles nog eens rustig door elkaar. 
4. Schep daarna het eiwit in 3 middelgrote cirkels (ongeveer 20 cm) op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak vervolgens de pavlova in 50 minuten gaar. Laat de pavlova daarna afkoelen buiten de oven. 
5. Daarna is het tijd voor het rode fruit! Snij de aardbeien in de stukjes, mix het met de frambozen, bramen en aalbessen. Mocht je nog ander fruit toe willen voegen dan kan dat natuurlijk altijd! Meng een aantal eetlepels citroensap met poedersuiker en doe dit bij de fruitmix. 
6. Klop vervolgens de slagroom stijf, doe hier ook nog wat suiker bij en verdeel dit tussen de pavlova’s. Doe hier ook nog wat fruit tussen, zodat het een heerlijke versierde pavlovataart wordt. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *