Health Sporten

Zo kun je je voorbereiden wanneer je na een lange tijd weer gaat sporten

Heb jij stiekem al tijden niets meer aan sport gedaan, maar betaal jij al die tijd gewoon nog trouw voor een sportabonnement? Misschien is het nu dan weer eens tijd om gewoon te gaan. Waarschijnlijk voel je je als je gaat namelijk weer veel beter. Ben je benieuwd hoe je de eerste keer sporten in lange tijd het beste kunt voorbereiden, zodat je niet binnen een paar keer weer stopt of snel te maken krijgt met blessures? Wij hebben hier heel wat handige tips! 

Zoek motivatie
Ga bijvoorbeeld op de weegschaal staan wanneer je op zoek bent naar extra motivatie. Veel vrouwen zien dan een getal waar ze niet heel erg blij van worden. Is het getal in jouw ogen te hoog? No worries, dan heb je in ieder geval een doel voor ogen en kun je er gelijk wat aan gaan doen! 

Buddy 
Wanneer je een sportbuddy hebt (denk bijvoorbeeld aan je lover of sportieve bestie) zeg je minder snel af. Diegene zal je meesleuren wanneer je er even doorheen zit of geen zin hebt. Ook zal hij of zij je motiveren om nog even extra hard je best te doen, zodat je er sneller profijt van hebt. 

Een nieuw setje doet wonderen
Niemand heeft zin om in oude kleding de sportschool in te wandelen. Je moet je natuurlijk wel een beetje goed voelen en dit doe je al snel in een mooie set sportkleding. Je hebt dan automatisch veel meer zin om te sporten, wedden? 

Begin langzaam
Echt niet dat je na een maand sporten een marathon kunt lopen. Ja, je kan het misschien wel, maar echt heel handig is het niet. Je lichaam moet gewoon heel erg wennen aan dat je weer sport. Bouw het langzaam op, begin met twee keer per week en niet bijvoorbeeld met vijf keer. Je zal zien dat je het dan veel sneller op gaat geven en je lichaam heeft dan helemaal  geen tijd om te herstellen. Geef je lichaam sowieso een dag rust nadat je hebt gesport. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *