Seks & Relaties Single Vaste relatie

Vrienden blijven met je ex: hoe pak je dat aan?

Na het verbreken van je relatie verlies je niet alleen je lover, maar ook jullie toekomst samen. Tuurlijk zeggen jullie wanneer het uitgaat dat jullie voor altijd de beste vrienden blijven, maar wil je dat ook wel echt?

Bedenk goed of je ex het wel waard is om mee bevriend te blijven. Is hij flink vreemdgegaan of heeft hij je met schulden laten zitten? Dan doe je er waarschijnlijk geen goed aan. Maar als jullie in goede harmonie uit elkaar zijn gegaan, dan is het misschien wel mogelijk. Hoe maak je het allemaal niet te ingewikkeld?

Weg gevoelens
Als je bevriend wil blijven met je ex moeten wel al je gevoelens weg zijn. Geen gevoelens betekent geen verkeerde verwachtingen. Dat zorgt natuurlijk weer voor allemaal gedoe. Bedenk maar dat het niet voor niets uit is gegaan.

Tijd
Bij 99% van de gevallen is het moeilijk om gelijk na je relatie bevriend te zijn met je ex. Het besef moet er vaak eerst zijn voordat jullie een vriendschap kunnen opbouwen. Bij het ene koppel duurt het een paar weken en bij het andere koppel kan het wel maanden duren. Het belangrijkste is: luister naar jezelf en overhaast niks.

Seks met je ex
Ook al denken veel mensen dat seks en liefde los van elkaar gezien kan worden, maar of dat nou zo slim is? Natuurlijk is het vertrouwd, maar het kan ook gevoelens en herinneringen oprakelen. En dat is in veel gevallen niet echt het beste idee…

Forceren
Als je de vriendschap gaat forceren tussen jullie dan gaat het sowieso niets worden. Je hoeft echt je ex-lover niet elke week te zien. Laat elkaar gewoon hun eigen gangetje gaan en je ziet wel wanneer jullie elkaar weer zien.

Nieuwe liefde
Ja… Dat doet pijn. Zeker als het sneller is dan je had verwacht. Maar hij kiest haar niet voor niets uit, toch? Gun het hem in ieder geval. Hoop dat ze gelukkig worden… Dat is het belangrijkste. Jouw tijd komt nog wel!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *