Health Psyche Vriendinnen

Als je beste vriendin je geheimen heeft doorverteld

Je bent al jaren beste vriendinnen en zegt dan in het volste vertrouwen dan ook bijna alles tegen haar. Maar dan… Dan kom je er via via achter dat jouw vriendin helemaal niet zo betrouwbaar is. Ze vertelt namelijk al jouw geheimen door. Je wereld stort even in, want wat heeft ze dan precies allemaal gezegd en nog belangrijker: waarom? Wat kun je op zo’n moment doen? Dat lees je hier! 

Vraag je af of het nou echt zo’n goede vriendin is? Kun je om 3 uur in de nacht bij haar aankloppen als er iets is? Staat ze dag en nacht voor je klaar? Is ze er ook altijd voor je als het even slecht met je gaat? En luistert ze ook echt naar jou, in plaats van dat het allemaal over haarzelf gaat? Kun je hier allemaal ‘Ja’ op beantwoorden? Oke, dan kun je haar nog een kans geven. Anders moet je je toch echt afvragen of je haar kunt vergeven. 

Ga het gesprek aan
Vertel aan haar wat je hebt gehoord en dat het alleen maar van haar kan wezen. Je hebt het immers aan niemand anders verteld. Kijk hoe ze daarop reageert. Lacht ze het luchtig weg en zegt ze ‘dat ze dat toch wel mocht vertellen, omdat het niet zo belangrijk was’? Probeer dan bij jezelf te bedenken hoe vaak eerder ze het misschien al wel niet over jou heeft gehad. Zegt ze gelijk sorry en geeft ze een belangrijke reden waarom ze dat heeft gedaan, dan kun je altijd nog bij jezelf kijken of je het de moeite waard vindt om door te gaan met deze vriendschap. 

Vertel haar even niets meer
Wil je nog graag vriendinnen blijven, maar heb je geen zin dat dit nog een keer voorkomt? Vertel haar dan gewoon even niets meer. Laat de gebeurtenis rusten en probeer weer vertrouwen te kweken bij jezelf. Hoe moeilijk het ook is, ruzie is ook niet fijn… 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *