Health Psyche Sporten

Hoe kom je gemakkelijk van die vervelende winterdip af?

Korte dagen, lage temperaturen en weinig energie… Is de winter niet jouw favoriete seizoen en heb jij nu dan ook last van een mega winterdip? Dan is het voor jou waarschijnlijk echt nog 3 maanden uitzitten tot de lente weer begint. Gelukkig zijn er ook heel wat fijne tips hoe je van die vervelende dip af kunt komen, want een dip hebben is natuurlijk het laatste waar je zin in hebt. 

Hoe kom je van die vervelende winterdip af? 
Nou, dat is eigenlijk heel simpel. In de winter wil je het liefste gaan liggen op de bank om er in het vervolg 3 maanden later pas weer af te komen, maar dát is nou net niet de oplossing. De volgende dingen zijn dat wel:

Lekker naar buiten! 
Mensen hebben in de winter meer (zon)licht nodig. Ga daarom wanneer de zon eens schijnt zeker naar buiten. Pak je dik in en ga lekker naar het strand of naar het bos en eindig op een terrasje met warme chocolademelk en slagroom. En natuurlijk zit jij dan met je gezicht lekker in de zon! Ook wanneer je pauze hebt op school of op werk ga je in de pauze lekker naar buiten. Dit zal je goed doen. 

Beweging is een must
Wil jij het liefste op de bank liggen? Ja, dat klinkt heel verleidelijk, maar dat gaat je zeker niet uit die vervelende dip halen. Beweging gaat dat wel doen! Ga lekker buiten wandelen, hardlopen of ga met je sportbuddy de sportschool in. Wedden dat je achteraf je al veel beter voelt? 

Eet healthy
Van slechte dingen eten ga je je alleen maar slechter voelen. Pas daarom, zeker in de winter, je weekmenu een beetje aan. Minder met suiker, eet meer vis en groentes. Hier en daar een lekkere smoothie met spinazie en amandelmelk en je zal zien dat je je snel beter voelt. 

Doe leuke dingen
Wanneer je je echt rot voelt dan is het noodzaak om leuke dingen in te plannen zodat je je ergens op kunt verheugen. Ga een weekendje weg, lekker naar de zon of gewoon binnen ons koude kikkerlandje. Koop leuke spulletjes waar je blij van wordt. Laat lekker je nagels doen, you name it! Doe in ieder geval dingen waar je blij van wordt. 

Eet oranje
Wist je dat het eten van oranje producten je veel vrolijker maakt? Dus kom maar op met die mandarijnen, sinaasappels, zoete aardappels, pompoen en mango’s. Mmm…

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *