Afrika Australië Azië Europa Noord-Amerika Reizen Tips Zuid-Amerika

Waarom je echt een keer alleen op vakantie moet gaan

Wil jij binnenkort graag op vakantie om even aan de winter te ontsnappen, maar heeft niemand in jouw omgeving zin, tijd en geld over om met je mee te gaan? Waarom ga je dan niet gewoon zelf. Heerlijk een beetje me, myself and I tijd. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht om alleen op vakantie te gaan, maar het is zeker leuk. Waarom? Wat dacht je van…

Met niemand anders rekening houden 
Wanneer je alleen op vakantie gaat hoef je helemaal met niemand anders rekening te houden. Wanneer je met een groep van vrienden of vriendinnen weggaat is het bijna nooit zo dat iedereen die dag hetzelfde wil. Heb je zin om vandaag naar het strand te gaan? Of ga je liever cultuur opsnuiven in een mooie stad? Jij beslist iedere dag lekker zelf wat je gaat doen. Heerlijk!

Nieuwe mensen ontmoeten 
Wanneer je alleen op vakantie gaat zal je zien dat je veel sneller nieuwe mensen ontmoet dan wanneer je met iemand anders of zelfs een hele groep weg bent. Op de een of andere manier krijg je al heel snel een sterke band met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Iedereen wilt natuurlijk nieuwe mensen leren kennen, waardoor iedereen heel open is.

Je leert jezelf goed kennen 
Wanneer je alleen gaat reizen heb je alleen maar jezelf. Je leert je op die manier veel beter kennen. Misschien hou je wel helemaal niet van dat avontuurlijke of van stiltes. Of vind je het juist heerlijk om alleen te zijn en krijg je allemaal inspiratie voor dingen thuis. 

Goed voor je zelfvertrouwen
Wanneer je zelf op reis gaat en misschien wel een langere reis gaat doen zul je jezelf vaak tegenkomen. Je zal soms van jezelf balen, maar aan het eind van de rit kan je zo trots op jezelf zijn. Want hoe tof is het dat je gewoon alleen op reis of op vakantie bent geweest? Al is het maar een week, you did it! En wedden dat het leuk was? 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *