Beauty Health Lichaam

Zo kom je eindelijk van jouw cellulite af

Zit jij op dit moment niet zo lekker in jouw vel en komt dat mede door jouw cellulite? Dat snappen we, het is nogal vervelend om dit elke keer te zien. Wanneer je er ook last van hebt is het fijn om dit wat te verminderen, zodat je de volgende zomer met iets meer zelfvertrouwen over het strand loopt. Deze tips gaan je daarbij helpen!

Laten we eerst even teruggaan naar de termen cellulite en cellulitis, want dit wordt gewoon heel vaak door elkaar gehaald. Cellulite is ook wel de sinaasappelhuid. Cellulitis is een bacteriële ontsteking onder de huid, dus dit is zeker niet de sinaasappelhuid waar veel mensen het mee verwarren. Maar goed, we gaan vanaf vandaag dus cellulite uit ons lichaam bannen en dat doe je met de volgende dingen!

Eet healthy
Cellulite is eigenlijk gewoon een vetprobleem. Schrap verzadigde vetten en suikers uit je eetpatroon. Deze stoffen maken je lichaam zonder dat je het doorhebt dikker. Dus je krijgt niet alleen extra kilo’s ook krijg je meer last van cellulite en dat moeten we natuurlijk niet hebben!

Hou hetzelfde gewicht
Schommelingen in je gewicht zijn ook een no go voor cellulite. Blijf op een constant en gezond gewicht. Dunner worden en daarna weer aankomen is helemaal niet goed, en andersom natuurlijk ook niet. Hierdoor zal de sinaasappelhuid alleen maar heftiger worden.

Bewegen maar
Beweging is goed voor de doorbloeding en hierdoor zal jouw cellulite ook snel afnemen. Heb jij een job waarbij je 99.9% van de tijd zit? Neem dan de trap naar je kantoor, stap een tramhalte eerder uit of stap wat vaker op de fiets. En als je een paar keer per week tijd hebt om te sporten is dat natuurlijk helemaal top!

Hydrateer met crème
Er bestaan veel dure crèmes tegen de sinaasappelhuid. Deze hoef je echt niet te kopen, want het enige wat je moet doen is jouw huid goed te hydrateren en dit kan ook met een crème van een paar euro van de drogist. Echt niet dat je daar een dure crème of masker van een paar tientjes voor nodig hebt.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *