Beauty Gezicht

Zo maak je gemakkelijk gezichtsmaskers van producten die je al in huis hebt

Ben jij een echte fan van gezichtsmaskers, maar heb jij geen zin om elke keer dure maskers aan te schaffen? No worries, dat hoeft helemaal niet. Je kunt namelijk ook gewoon gezichtsmaskers maken van producten die jij doorgaans gewoon in jouw keuken hebt liggen. Klinkt dat goed in je oren? Mooi! Kijk dan maar mee maar deze drie heerlijke maskers. 

Jezelf verzorgen dat is iets wat bijna elke vrouw wel graag doet, zeker wanneer je er een lange op hebt zitten is dit fijn! Een verzorgend gezichtsmasker is daarvoor een goed idee, zeker wanneer je zo’n masker snel in elkaar zet met producten die je al in huis hebt. Hallo, budget masker! We hebben hieronder voor jou drie verschillende maskers voor je op een rijtje gezet: een gezichtsmasker voor de vette huid, een gezichtsmasker voor de normale huid en een gezichtsmasker voor de droge huid.

Vette huid
Heb jij een vette huid? Ga dan voor een gezichtsmasker van havermout en eiwit. Eiwit zorgt er namelijk voor dat je poriën kleiner worden. Veel mensen met een vette huid hebben naast een glanzende huid ook grote poriën, dus dit masker is ideaal voor jou!

Wat heb je nodig voor dit masker?
2 eiwitten
2 el havermout

En zo maak je het!
Roer 2 eetlepels met havermout door de 2 eiwitten. Roer even door zodat het een stevige substantie wordt. Blijft het dun? Voeg dan nog wat havermout toe. Een te dun masker is in dit geval niks, want dan zal het ei van je gezicht glijden – ugh. Wanneer je deze mix hebt gemaakt zit er nog maar één ding op en dat is het op jouw gezicht aanbrengen. Breng het royaal aan en laat het 20 minuten zitten. Was het daarna af met lauwwarm water.

Normale huid
Ben jij een echte koffiedrinker en heb jij een normale huid, maar wil jij graag even extra ontspanning krijgen door middel van een gezichtsmasker? Dan hebben wij hier een heerlijk koffiemasker voor jou! De cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat je huid een opkikker krijgt. Ook gaat het eventuele roodheid tegen.

Wat heb je nodig?
3 el koffie
1 el melk
1 tl citroensap

En zo maak je het!
Doe drie eetlepels koffie in een bakje en doe daar een eetlepel melk en een eetlepel citroen bij. Roer dit even door tot het een dikke substantie wordt. Smeer het daarna op je gezicht en laat het zo’n 10 minuten intrekken. Was het daarna af met lauwwarm water.

Droge huid
Heb jij een droge huid en heb jij daar zelfs nu het zomer is last van? Gebruik dan een avocado gezichtsmasker om jouw huid wat extra voeding te geven. Naast de extra voeding zorgt zo’n avocado gezichtsmasker er ook voor dat jouw huidje elastischer wordt en meer gaat stralen.

Wat heb je allemaal nodig voor dit masker?
1/2 avocado
1 el water
2 el honing

En zo maak je het!
Prak een halve verse avocado met een vork goed fijn. Doe daar vervolgens een eetlepel water bij, zodat het een echt papje gaat worden. Doe er tenslotte ook nog twee eetlepels honing bij en roer dit door totdat het een gladde pasta wordt. Smeer het goed in op je gezicht en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Was het daarna af met lauwwarm water.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *