Health Lichaam Sporten

Hoe vaak moet je sporten om daadwerkelijk gewicht te verliezen?

Heb jij echt een hekel aan sporten, maar sleep je jezelf toch een paar keer in de week naar de sportschool omdat je het liefst een paar kilo’s kwijt wil? Dat klinkt bekend. Maar hoe vaak moet je nou daadwerkelijk in de sportschool staan om echt wat gewicht te verliezen? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen het hieronder allemaal. 

Nu de herfst weer is begonnen en het weer buiten slecht is nestel je je het liefste op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. Toch is het ook belangrijk om te blijven sporten, zeker als je jezelf een paar kilo te zwaar vindt. Daily Mail heeft een onderzoek gedaan en heeft daarin uitgezocht hoe lang je nou echt in de sportschool aanwezig (en dan natuurlijk ook iets doen) moet zijn voordat je daadwerkelijk gewicht gaat verliezen. Zij stelden deze vraag aan veel verschillende personal trainers en kwamen allemaal op hetzelfde antwoord uit. 

Zoveel uur moet je trainen voor resultaat
En wat blijkt? Je moet drie uur lang sporten per week om af te vallen. En hierbij gaat het natuurlijk wel om 3 uur echt intensief bezig zijn. Niet drie uur lang met je personal trainer of sportmaatje praten. De personal trainers uit het onderzoek gaven ook aan dat het het beste is om elke keer een half uur intensief te trainen. Denk hierbij aan een halfuur cardio, dan even pauze en dan vervolgens weer een halfuur bijvoorbeeld krachttraining. Wanneer je dit drie uur in totaal doet ga je snel resultaat zien. Zet ‘m op!   

Beginbeeld: Shutterstock
Bron: Daily Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *