Seks & Relaties Vaste relatie

Op deze manier ga je een lange afstandsrelatie overleven

Heb jij een lover en ga jij in het buitenland werken of studeren? Of heb jij een lover in het buitenland ontmoet? Dan heb of krijg jij een lange afstandsrelatie. Niemand heeft gezegd dat zo’n relatie makkelijk is, maar je kunt er wel alles aan doen om het te doen slagen! Niets is onmogelijk, toch? Zo overleef jij een relatie met honderden of duizenden kilometers ertussen!

Het is natuurlijk hartstikke fijn als je jouw lover elke week of paar dagen kunt zien. Wanneer je ver uit elkaar woont is dit veel moeilijker. Je kunt elkaar niet elke dag een knuffel geven wanneer je die juist nodig hebt. Soms zul je denken ‘Waar ben ik aan begonnen?’ Maar het belangrijkste is dat je dol op elkaar bent, dan maakt het niet uit hoeveel kilometer er tussen jullie zit. Met deze tips hieronder gaat het jullie vast lukken.

Neem de tijd
Ook al zitten er honderden of misschien wel duizenden kilometers tussen jullie, dat wil niet zeggen dat jullie geen tijd voor elkaar moeten nemen. Spreek een aantal keer per week af om met elkaar te Skypen of Facetimen en zo voel je je toch nog een beetje bij elkaar. Wat ook leuk is: allebei dezelfde maaltijd bereiden en lekkere opeten voor Skype. Zo lijkt het net alsof jullie samen aan het dineren zijn.

Gun elkaar dingen
Raak nooit gefrustreerd als de hij iets leuks doet terwijl jij dat ook graag had willen doen met hem. Gun hem ook leuke dingen, net zoals hij dat jou ook zal gunnen. Dit moet je wel doen om het voor jezelf leuk te houden. Dus ga lekker met vriendinnen afspreken, ga op een sport en zoek een leuke hobby.

Kijk uit naar het weerzien
Zet elke keer een datum vast dat jullie elkaar weer kunnen zien. Zo leven jullie er alle twee naartoe en hebben jullie iets om ernaar uit te kijken. Ook al duurt het misschien nog 6 maanden, het is fijn om in ieder geval iets in het vooruitzicht te hebben.

Creativiteit it is
Jullie moeten het een beetje leuk houden, dus zorg voor een beetje creativiteit. Doe spontane dingen. Is hij jarig, maar kun je niet bij hem zijn? Laat dan iets leuks bij hem thuiskomen. Heeft hij een tentamen gehaald of promotie op het werk gehad? Bestel een lekkere fles wijn voor hem! En wedden dat hij het leuk vindt om leuke kaartjes te krijgen van je?

Houd hoop
Aan de toekomst denken geeft hoop. Wil hij naar Nederland komen of jij juist daarheen? Heb het daarover, want dat brengt positiviteit met zich mee. Dan weet je dat het niet voor niets is en dat er ook goede tijden aankomen waarin je hem niet zo hoeft te missen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *