Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Zo hou je jouw relatie spannend wanneer jullie andere werktijden hebben

Je zag hem en was op slag verliefd. Dat hij voornamelijk in de nacht werkte en jij overdag, dat nam je gewoon voor lief. In het begin was het allemaal nog leuk en spannend, jullie probeerden ondanks jullie verschillende werktijden elkaar zo vaak als mogelijk te zien. Inmiddels hebben jullie een plekje samen en merk je eigenlijk dat je het steeds vervelender gaat vinden dat hij onregelmatige diensten heeft. De romantiek bijvoorbeeld is ver te zoeken… Zo hou je je relatie spannend wanneer jullie verschillende werktijden hebben!

Jij bent gek op jouw werk en je vriend ook. Jullie willen allebei dus niet veranderen van job, dus de verschillende werktijden blijven. Op dat moment is het het beste om dit gewoon te accepteren, het hoort tenslotte gewoon bij jullie leven. Probeer wat dingen te vinden waardoor het wél werkt en jullie relatie wél spannend en leuk blijft. Dingen zoals bijvoorbeeld… 

Plan dates
Eigenlijk leven jullie samen, maar toch ook weer niet… Jullie zien elkaar overdag amper, want de één ligt dan te slapen en de ander is aan het werk. In de nacht idem dito. Wanneer jullie allebei een dagje of middag vrij hebben is het leuk om iets samen te gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan lekker eten bij jullie lievelingsrestaurant, een strandwandeling maken, een winetasting doen. Net wat jullie willen. Je zal zien wanneer je elke week of twee weken zo’n ‘date’ hebt jullie weer helemaal naar elkaar toegroeien en echt uitkijken naar dit moment. 

Zoek elkaar op
Hebben jullie elke dag een uurtje waarop jullie elkaar wél zien? Trek dan in dat uur naar elkaar toe en heb quality time. Geef elkaar even een lekkere dikke kus en knuffel, praat bij, eet wat lekkers en geniet even van het samenzijn. Hoe druk jullie het ook hebben apart van elkaar.

Gezamenlijke hobby
Hebben jullie allebei geen hobby buiten jullie drukke werk om? Zoek dan naar iets waar jullie allebei blij van worden. Het is leuk om samen een (beginnende) passie te delen en hier allebei enthousiast van worden. Zo kijken jullie er naar uit kom dat samen weer te doen wanneer jullie elkaar weer zien en er samen over te hebben. 

Wees blij met jezelf
Werk in de uren buiten werk en dat je je lover niet ziet aan jezelf. Als je blij bent met jezelf ben je dat vaak ook in je relatie. Ga lekker sporten, doe leuke dingen met je vriendinnen en lig niet alleen op de bank te wachten tot je hubby weer thuis komt van werk. Doe zelf ook leuke dingen, alleen! Je zal zien dat je dan een leuker persoon wordt en ook leuker in je relatie staat. 

Weekendjes weg 
Plan eens in de zoveel tijd een weekendje weg of een vakantie. In deze korte periodes zullen jullie weer dichter bij elkaar komen. De tweewekelijkse dates zijn natuurlijk leuk, maar soms heb je ook gewoon behoefte aan een langere periode samen. En gelijk hebben jullie, dit is belangrijk in elke relatie. Neem dit dan ook serieus en plan dit ver van tevoren zodat jullie ernaar uit kunnen kijken. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *