Films en series Gezin Kinderen Uitgaan Vrije tijd Wonen

Tips: Leuke dingen om met kinderen te doen tijdens de zomervakantie

Jaaaa, het is weer zover! Het is weer zomervakantie, dus de kids zijn weer 6 weken thuis van school. De hoogste tijd dus om leuke dingen met ze te ondernemen. Deze zomer is helaas anders dan anders, maar het is niet anders. Gelukkig kun je het gewoon in/om het huis en in de buurt gezellig maken. Vind je ook niet? Kijk snel mee naar leuke ideeën om zowel binnen als buiten te doen. 

Bij goed weer
Natuurlijk is het niet altijd lekker weer in ons kleine landje, maar als het lekker weer is in de zomer is het ook écht lekker weer. Wanneer de zon schijnt en de temperatuur hoog is kun je de volgende dingen doen: 

Tropische tuinparty
Hebben jullie een tuin? Haal dan wat tropische accessoires, die heb je tegenwoordig al voor weinig. Denk aan een opblaaszwembad(je), lampjes en leuke plastic bekers. Maak vervolgens wat lekkere zomerse (fruit)hapjes en hou een tropical party. Muziekje op en zwemmen maar! 

Zonsondergang kijken
Wonen jullie vlakbij het strand? Stap dan met z’n allen in de auto of op de fiets en ga richting het strand om de zonsondergang te bekijken. Neem een groot kleed mee en een mand vol lekkers. Zo kunnen jullie gezellig picknicken. Wissel het eten af om een lekker potje te voetballen of te volleyballen op het strand om vervolgens naar de zonsondergang te kijken. 

Met de hele familie naar het park
Zin om weer eens met de familie samen te komen? Nodig ze dan uit om naar het park te komen en organiseer daar allemaal leuke spelletjes. Wedden dat opa en oma samen met de kleinkinderen mega enthousiast en fanatiek zijn? 

Bij slecht weer
Het is helaas niet altijd zomers weer in Nederland, daarom hier ook wat leuke dingen om binnen te doen. Zowel thuis als op locatie. 

Indoor speeltuin
Misschien denk jij bij slecht weer niet direct aan een speelparadijs, ook wel krijsparadijs. Maar dankzij corona moet je bij heel veel indoor speeltuinen een afspraak maken om te komen spelen. Met resultaat dat het enorm rustig is! Dus zit er slecht weer aan te komen? Maak dan snel een afspraak en zo kunnen jouw kids rustig spelen en jij rustig aan de koffie. 

Thuisbioscoop
Een filmmarathon is altijd een goed idee. En zeker wanneer het slecht weer is! Zet de popcorn en lekkere drankjes maar klaar en kijken maar. En natuurlijk is film kijken in pyjama het fijnste, dus hup. Allemaal die pyjama aan! 

Verkleedparty
Heb je nog veel stof of toevallig verkleedkleding in huis? Hou dan een verkleedfeestje en ga jullie allemaal verkleden. Denk aan een hippie, een lerares, een brandweerman of superheld. Succes gegarandeerd bij het hele gezin! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *