Seks & Relaties Vaste relatie

Wat als je vriend met alles en iedereen flirt

Jullie staan in de supermarkt en z’n ogen blijven net iets te lang hangen bij een vrouw die langsloopt. Sterker nog, hij zoekt haar aandacht nog een paar keer op om maar te kunnen flirten. Dit is voor jou dagelijkse kost en het maakt je ontzettend onzeker. Maar er iets van zeggen? Dat heb jij nog niet gedaan, je hebt namelijk geen zin in ruzie. Misschien is het nu toch wel tijd om het ter sprake te brengen en zo doe je dat! 

Onzekerheid
Telkens weer als jij je vriend naar een andere vrouw ziet kijken vraag jij jezelf af waarom hij dat doet? Het is niet dat hij haar maar één blik gunt, nee… Hij doet de hele vleescheck, alsof hij bij een slagerij werkt, en dat terwijl jij er gewoon naast staat. Of haar vriend, dat komt ook weleens voor. Jij wordt door zijn gedrag enorm onzeker en kan er ook aardig over piekeren. Het beste is om hem hierover aan te spreken, laat zien wat je voelt. Hij doet het, dus hij mag best met zijn gedrag worden geconfronteerd. 

Ga in gesprek
Ga een gesprek aan en vertel hem over zijn gedrag. Doe dit niet net nadat hij heeft geflirt, maar wacht even totdat je wat rustiger bent geworden. Zorg ook dat je hem aanspreekt op een rustige plek, bijvoorbeeld gewoon thuis waar je je fijn voelt. Dit is veel slimmer dan tijdens het autorijden, want stel dat jullie wel ruzie krijgen… Wanneer je begint met praten moet je kijken naar zijn houding en mening. Is hij het er wel mee eens? Is hij het ermee eens? Misschien is hij namelijk van mening dat de grens van flirten heel ergens anders ligt. Iedereen houdt wel van aandacht of een complimentje, ook van het andere geslacht, maar het moet natuurlijk wel gezond blijven en niemand kwetsen. Zorg in ieder geval dat de grens duidelijk is, niet alleen voor jou maar ook voor je lover. 

Blijf het bespreekbaar houden
Het is goed dat jullie over de ‘flirt situatie’ gesproken hebben. En nog belangrijker: blijf dit ook gewoon doen. Zeker nu jullie weten hoe jullie allebei over dit onderwerp denken. Zie je hem bijvoorbeeld weer uitgebreid flirten en raak jij hierdoor weer onzeker? Zeg het hem direct, maar dan natuurlijk wel op een rustige manier. Zo kan hij ervoor zorgen dat je je weer beter voelt, door te zeggen dat het niets is bijvoorbeeld. 

Vertrouwen weg?
Vertrouw jij hem door al het geflirt echt niet meer – stel dat het niet bij flirten blijft – en valt er ook amper met hem over te praten? Tja, dan is het echt te vraag in hoeverre je hiermee wil doorgaan. Je hebt geen zin om je leven met iemand te delen die je alleen maar onzeker maakt, toch? Misschien is het dan een beter idee om voor iemand te gaan die niet flirt met alles en iedereen, maar die alleen maar oog voor jou heeft. Want jij moet genoeg zijn, toch? 

Succes!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *